Κρήτη | Πέταξαν τα λεφτά και τα βρήκαν μέσα στο απορριμματοφόρο | Λαχτάρησε ο θίασος του Σεφερλή

κρήτη-πέταξαν-τα-λεφτά-και-τα-βρήκαν-μ-525276

Μια απίστευτη ιστορία τύχης αλλά και ευσυνειδησίας υπαλλήλων

Το περιστατικό συνέβη χτες το βράδυ στην Πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο. Εκεί λοιπόν, στο ψητοπωλείο Θράκα, μετά το τέλος της Θεατρικής παράστασης του Μάρκου Σεφερλή, ηθοποιοί και τεχνικοί του Θιάσου έκατσαν στο σουβλατζίδικο για να φάνε. Μαζί τους είχαν κι ένα φάκελο με ένα σεβαστό ποσό τον οποίο ξέχασαν φεύγοντας, πάνω στην πίεση και τη συζήτηση και αφού έφαγαν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να κοιμηθούν. Οι υπάλληλοι του ψητοπωλείου -όπως εξηγεί στο cretalive ο ιδιοκτήτης της Θράκας Λευτέρης Δαγαλάκης, μάζεψαν τα αποφάγια τα έβαλαν σε μια σακούλα σκουπιδιών και τα κράτησαν στο μαγαζί παραδίδοντας τα σήμερα το πρωί στο μικρό απορριμματοφόρο, τύπου κάντερ, που μαζεύει τα Απορρίμματα από την πλατεία.

Σήμερα το πρωί, αλαφιασμένος ο άνθρωπος του θιάσου, ανακαλύπτοντας πως είχε ξεχάσει κάπου τον φάκελο με τα χρήματα επιχείρησε να τον βρει, μη ελπίζοντας ουσιαστικά πως αυτό ήταν δυνατό να συμβεί. Πήγε λοιπόν στο σουβλατζίδικο και εξιστόρησε στον κ. Δαγαλάκη τι είχε συμβεί ζητώντας του πληροφορίες κι αν είχε αντιληφθεί κάτι.

» Ήξερα πως ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα, αλλά όφειλα να κάνω μια προσπάθεια για να μην δείξω στον ξένο άνθρωπο πως δεν προσπάθησα ή πως τα βρήκαμε τα χρήματα και τα βάλαμε στην τσέπη .Πήραμε λοιπόν τηλέφωνο τις δύο κοπέλες που κάνουν την αποκομιδή και μας είπαν πως εκείνη την ώρα- εντελώς τυχαία- έκαναν τη μεταφόρτωση από το μικρό απορριμματοφόρο στο μεγαλύτερο και θα ήταν ευχής έργον αν δεν είχε ξεκινήσει η σύνθλιψη τους από το μηχάνημα. Τους είπα να περιμένουν και έρχομαι κι εγώ. Όταν πήγα δεν πίστευα στα μάτια μου. Η μία κοπέλα ήταν έξω από το απορριμματοφόρο και η άλλη ήταν μέσα σε αυτό, χωμένη ως τον λαιμό, να ψάχνει τις σακούλες. Και πράγματι η γυναίκα βρήκε τη μπλε σακούλα και μέσα σ´ αυτήν άθικτο το φάκελο με τα χρήματα. Και να μου το ´λεγε κάποιος, αν δεν το βλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα», συμπληρώνει έκπληκτος αλλά και περήφανος για τις δυο κοπέλες της υπηρεσίας καθαριότητας ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης που συνεχάρη τις δυο γυναίκες για την επαγγελματική ευσυνειδησία και τιμιότητα τους, και εκείνος με τη σειρά του το μετέφερε στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό που επιβράβευσε τις υπαλλήλους της υπηρεσίας με 5 ημέρες τιμητική άδεια!

Τρανή απόδειξη πως το προσωπικό της καθαριότητας για μία ακόμη φορά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας ήθος αλλά και αξιοζήλευτη ευσυνειδησία.

cretalive.gr 

2 thoughts on “Κρήτη | Πέταξαν τα λεφτά και τα βρήκαν μέσα στο απορριμματοφόρο | Λαχτάρησε ο θίασος του Σεφερλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook