Κρήτη |Ο επικήδειος Λόγος του Περιφερειάρχη για τον Μητροπολίτη Ευγένιο

κρήτη-ο-επικήδειος-λόγος-του-περιφερε-428322

Μια θλιβερή ημέρα ξημέρωσε για την Εκκλησία της Κρήτης και ιδιαίτερα για τον κλήρο και το λαό της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας. Μια ημέρα που με βαθιά θλίψη προπέμπουμε στην αιωνιότητα έναν δυναμικό, ένα θαρραλέο και αποφασιστικό Ιεράρχη. Ο μακαριστός κυρός Ευγένιος, εντελώς ξαφνικά, λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας και λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ‘Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, έφυγε από αυτόν τον κόσμο, ξεκινώντας το μεγάλο ταξίδι, για το οποίο με αφοσίωση στο θεό και την Εκκλησία είχε προετοιμαστεί επαρκώς ασκώντας τα αρχιερατικά του καθήκοντα, για είκοσι δύο χρόνια στην Ανατολική Κρήτη. Ο ιεράρχης που σήμερα αποχαιρετούμε, διακρίθηκε για τη διαρκή εκκλησιαστική και συνολική κοινωνική αγωνία του. Την εξέφρασε με λόγους, πράξεις και κείμενα βαθύτατης εκκλησιολογίας.

Οι ευαισθησίες του για τους συνανθρώπους και η αγάπη για την επαρχία του, ιδιαιτέρως ευεργέτησαν την πόλη της Ιεράπετρας, της Σητείας, καθώς επίσης και όλες τις ενορίες της δικής του ευθύνης. Ο εκλιπών Ιεράρχης ήταν ξεχωριστή  προσωπικότητα Ποιμενάρχη και ανθρώπου που νοιαζόταν για τον τόπο και πρωτοστάτησε σε πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την τοπική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της περιοχής.

Από την θέση του, ως Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας συνεργαστήκαμε αρμονικά για το κοινό καλό,διαπιστώνοντας την θέληση του για την πρόοδο του τόπου. Είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όλων μας η δική του αγωνία και η δική του επιμονή στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων της ευρύτερης κοινωνίας του Λασιθίου. Η κοίμηση του Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, αφήνει την Μητρόπολή του φτωχότερη. Η κοίμησή του στερεί από όλους εμάς αλλά ιδιαίτερα από τα πνευματικά του παιδιά, τη στοργή και τη θαλπωρή του πνευματικού πατέρα, το δυναμισμό και το σθένος ενός ισχυρού πνευματικού. Υποκλινόμαστε ευλαβικά στο σεπτό του σκήνωμα. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και στα Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης, στον κλήρο της μητροπόλεώς του και στην οικογένεια του μακαριστού Μητροπολίτου.

Αιωνία του η μνήμη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook