Κρήτη | Ούτε ένα ευρώ στους πληγέντες από τη θεομηνία του Ιανουαρίου

κρήτη-ούτε-ένα-ευρώ-στους-πληγέντες-απ-234074

plymmiresΟύτε ευρώ δεν έχουν λάβει δεκάδες επιχειρηματίες στο Ηράκλειο που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες τους από τη θεομηνία που έπληξε το νησί στα μέσα Ιανουαρίου.

Από τη μανία της φύσης, επαγγελματίες βρίσκονται στο έλεος της γραφειοκρατίας καθώς, εδώ και τρεις μήνες, το Ηράκλειο δεν έχει ακόμη κηρυχθεί ως πλημμυρόπληκτη περιοχή, ώστε να ανάψει το πράσινο «φως» για την αποζημίωσή τους.

Και οι ιδιοκτήτες σπιτιών που επλήγησαν από τη θεομηνία, δεν έχουν αποζημιωθεί για το σύνολο της καταστροφής, πέρα από την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το δήμο Ηρακλείου, ύψους 586 ευρώ.

Στο σημείο μηδέν βρίσκονται και οι ψαράδες οι οποίοι επίσης δεν έχουν αποζημιωθεί λόγω της απαγόρευσης της αλιείας στον κόλπο του Ηρακλείου μετά τις ζημιές στον Βιολογικό Καθαρισμό του δήμου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε δύο μήνες, ξεκινούν εργασίες για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της κοίτης των ποταμών, με κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, συνεργεία τοπογράφων μηχανικών ταυτοποιούν τα σημεία πέριξ των ποταμών που έχουν καταληφθεί και όπου κριθεί αναγκαίο οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook