Κρήτη | Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρεις ορεινές περιοχές

κρήτη-ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-σε-303320
Πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ακοβα στο Αργος. Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκετε σε εξέλιξη στην περιοχή Άκοβα Άργους με τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες , Κυριακή 7 Ιουλίου 2013. Ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή είναι μεγάλος. Στην κατάσβεση συμμετέχουν δυνάμεις τις πυροσβεστικής από πολλούς όμορους νομούς ενώ 5 αεροσκάφη canadair και 2 pezetel κάνουν ρίψεις νερού. Οι πυροσβέστες εστιάζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης στις περιοχές Άκοβα και Κόκλα όπου υπάρχουν σπίτια. Ενώ κινδύνεψε το μοναστήρι Γεννήσεως του Χριστού. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Απέδωσαν καρπούς οι αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών που καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας μάχονταν σε τρία μέτωπα. Ως το πρωί υπό έλεγχο είχαν τεθεί και οι τρεις εστίες φωτιάς, στα Σελλιά Ρεθύμνου, το Μούστακο Χανίων και τις Μάλλες Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, στις 07.00 σήμερα το πρωί τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Μούστακο Χανίων. Οι φλόγες αποτέφρωσαν 80 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στις 22.30 χθες το βράδυ κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στα Σελλιά Ρεθύμνου, καίγοντας ένα στρέμμα γεωργικής έκτασης, ενώ ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στις Μάλλες Λασιθίου, όπου κάηκαν τρία στρέμματα γης (2 γεωργικής και 1 δασικής).

Σημειώνεται ότι φωτιά ξέσπασε και στο Λαράνι το απόγευμα της Τρίτης ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής έσβησε άμεσα, καίγοντας μόλις 200 τ.μ. γης.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook