Κρήτη | Ολονυχτία στα… ΚΤΕΟ για να γλιτώσουν τα πρόστιμα

κρήτη-ολονυχτία-στα-κτεο-για-να-γλιτ-296882

Μέσα στη…μαύρη νύχτα έσπευδαν κάτοχοι οχημάτων στην Κρήτη να τα παραλάβουν από τα ΚΤΕΟ , τα οποία είχαν «δουλειές με φούντες» χθες, καθώς έληγε και επίσημα η παράταση που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων και φορτηγών, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι ουρές που σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης ήταν μεγάλες και ήταν πρακτικά αδύνατο όλα αυτά τα οχήματα να μπορέσουν να ελεγχθούν εντός του ωραρίου λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναγκαστικά περίμεναν μέχρι και τα μεσάνυχτα προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί-βεβαίωση και να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, παράταση στην προθεσμία για έλεγχο των οχημάτων δεν πρόκειται να δοθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το αμέλησαν, θα βρεθούν ενώπιον… μεγάλων προστίμων.

Συγκεκριμένα, θα χάσουν το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (άρα τους περιμένει να πληρώσουν επιπλέον 32 ευρώ όταν πάνε εκ των υστέρων για έλεγχο), ενώ το πρόστιμο της Τροχαίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει τα 400 ευρώ. Βέβαια, στην περίπτωση προστίμου από την Τροχαία, ο οδηγός έχει μια ευκαιρία να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει στα 50 ευρώ, αν μέσα σε δέκα ημέρες περάσει το όχημά του από έλεγχο και προσκομίσει το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα φτάσει τα 150 ευρώ και ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης της ΔΟΥ.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook