Κρήτη | Ολοκληρώνεται το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

κρήτη-ολοκληρώνεται-το-9ο-διεθνές-συμπ-719448

Την Κυριακή 29 Ιουλίου ολοκληρώνεται το 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του

Δήμου Ηρακλείου που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε.Ηρακλείου.

Στην τελετή λήξης που ξεκινά στις 8:30 το βράδυ στο χώρο της υπαίθριας Γλυπτοθήκης Βενεράτου, της δημοτικής ενότητας Παλιανής, οι Γλύπτες που συμμετείχαν θα παραδώσουν οκτώ έργα τέχνης δημόσιου χώρου τα οποία φιλοτέχνησαν σε μάρμαρο στο διάστημα του φετινού Συμποσίου, που είχε ως θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη.

Στην εκδήλωση θα γίνει εικαστική έκθεση των παιδιών του ΚΔΑΠ Παλιανής με θέμα την ειρήνη, την οποία επιμελήθηκε η Χρύσα Βαθιανάκη. Επίσης, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Παλιανής θα παρουσιάσουν χορογραφία σύγχρονου χορού πάνω στο μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου με θέμα την ειρήνη, υπό την επιμέλεια της Εμμανουέλας Κοκοβάκη.

Στην καταληκτήρια τελετή καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείριησης

Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου Γεώργιος

Τσαγκαράκης.

Οι γλύπτες, μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού, σμιλεύουν ο καθένας από έναν όγκο μαρμάρου της τάξεως του 1 κυβικού μέτρου, για να αποδώσουν εξαιρετικά έργα τέχνης τα οποία φεύγοντας θα αφήσουν στον τόπο μας. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να απολαύσουν τους γλύπτες να φιλοτεχνούν τα έργα τους, κάθε μέρα μέχρι τις 29 Ιουλίου, παρακολουθώντας συγχρόνως τη διαδικασία πώς από τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου δημιουργούνται έργα τέχνης ! Είναι αυτονόητο ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο 9ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής έλαβαν μέρος ο Σύρος γλύπτης Aktham AbdoulHamid , ο Βούλγαρος Radoslav Sultov, ο Περουβιανός Alberto Gedeón Soto, καθώς και οι Έλληνες γλύπτες Βασίλης Βασίλη, Ανδρέας Αραπάκης, Χαρά Πλατάκη, Ιωσήφ Σηφάκης, Αμαλία Φλώρου και Μανώλης Χαρκούτσης. Όλοι οι γλύπτες έχουν παραλάβει το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη», μεταφρασμένο ή στην ελληνική γλώσσα.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο του συμποσίου έγιναν δωρεάν μαθήματα ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους, από τον ψυχολόγο – ψηφιδογράφο Κώστα Θαλασσινάκη. Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης, που χορήγησε το σύνολο των όγκων μαρμάρου Βόλακα που φιλοτεχνούν οι καλλιτέχνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook