Κρήτη | Οι παράνομες αποκλειστικές εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητες!

κρήτη-οι-παράνομες-αποκλειστικές-εξα-296668

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες και ώρα 13:00 μ.μ. στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Ηρακλείου με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( Σωματείο Εργαζομένων Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ν. Ηρακλείου, Διοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Διοικητή νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο, Στατιστική Υπηρεσία Ηρακλείου – ΙΚΑ Ηρακλείου – Διευθυντές και Προϊστάμενοι νοσοκομείων ) με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιο, όπου για άλλη μια φορά αναδείχθηκε το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων κυκλωμάτων των αποκλειστικών νοσοκόμων που λυμαίνονται τα Δημόσια και Ιδιωτικά ιδρύματα του νομού μας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, παρά τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί μετά από παρέμβαση του ΕΚΗ και του οικείου σωματείου, τόσο από την Ελληνική Αστυνομία όσο από το ΙΚΑ και το ΣΔΟΕ τα κυκλώματα εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες ελέγχου εισόδου και εξόδου των νοσοκομείων και να δρουν ουσιαστικά ανενόχλητα.

Λόγο της σοβαρότητας του παραπάνω προβλήματος που δεν έχει μόνο σχέση με τα εργασιακά – ασφαλιστικά ( μαύρη ανασφάλιστη εργασία ) αλλά πολύ περισσότερο με τη Δημόσια Υγεία, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές δεν έχουν υποστεί τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται γι’ αυτή την εργασία.

Μετά από διαλογική συζήτηση όλων των φορέων, αποφασίστηκε η μεταξύ τους συνεργασία για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, ενώ οι διευθυντές των νοσοκομείων θα πραγματοποιούν σε συνεργασία και με το Σωματείο των Αποκλειστικών νοσοκόμων αυστηρότερους έλεγχους του επισκεπτηρίου, με σκοπό την εξάλειψη φαινομένων παράνομης απασχόλησης Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook