Κρήτη | Οι καλλιτέχνες του δρόμου δίνουν «χρώμα» στο κέντρο του Ηρακλείου | Photos & Video

κρήτη-οι-καλλιτέχνες-του-δρόμου-δίνου-397318

Και εκεί που κάνεις τη βόλτα σου αμέριμνη στο Ηράκλειο, τσουπ… αντιλαμβάνεσαι στη μέση του δρόμου κάτι ξεχωριστό!

Είναι από αυτές τις όμορφες βόλτες όταν εκεί που δεν το υπολογίζεις, βλέπεις κόσμο σε ένα κύκλο και πηγαίνεις και εσύ από περιέργεια να δεις τι συμβαίνει. Εκεί που περιμένεις μία φίλη ή ένα φίλο να εμφανιστεί, βρίσκεσαι αντιμέτωπος μ’ ένα ιδιαίτερο θέαμα.

kallitexnes_dromou_irakleio

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που αν είσαι λίγο τυχερός θα τους πετύχεις, αυτοί που προσφέρουν απλόχερα την Τέχνη τους, χωρίς να περιμένουν κάτι από τον θεατή, αυτοί που έχουν κάνει τον δρόμο την δική τους… θεατρική σκηνή.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τους «Καλλιτέχνες του δρόμου», αυτούς τους ανθρώπους, που θα τους πετύχεις συνήθως στην μέση της πλατείας των Λιονταριών και παίρνουν σειρά ο ένας μετά τον άλλον. Υπομονετικά και χωρίς να ενοχλούν την Τέχνη του διπλανού τους. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει να κάνουν αυτό που αγαπούν, αυτό που κάνουν καλά. Να αφοσιωθούν στην τέχνη τους με όποιο κόστος.

Στην αρχή είναι οι μουσικοί! Με τις κιθάρες και πλαισιωμένοι με όμορφες νεανικές φωνές ξεκινούν το τραγούδι και μαζεύουν πλήθος κόσμου γύρω τους, τουριστών και μη, να τους φωτογραφίζει, να τραβάνε βίντεο και να απαθανατίζουν με κάποιον τρόπο το ταλέντο τους.

kallitexnes_dromou_3

Με το που τελειώνουν οι μουσικοί, ακολουθούν οι ζογκλέρ. Αυτοί που κάνουν ακροβατικά σαν να βγήκαν από τσίρκο και σκορπίζουν χαρά και ξεγνοιασιά με το θέαμα που προσφέρουν. Δίκαια αναρωτιέται κανείς πως καταφέρνουν να κάνουν αυτά τα ακροβατικά με δεξιοτεχνία και χωρίς φόβο ατυχήματος στη μέση της πλατείας.Παρόλα αυτά, χαρούμενοι πάντα, πρόθυμοι να διασκεδάσουν τον κόσμο, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τους περαστικούς θεατές και να δημιουργήσουν ένα ολιγόλεπτο θέαμα, μοιράζουν με τον δικό τους τρόπο εικόνες κι όμορφες αναμνήσεις.

Και τέλος είναι οι πλανόδιοι καλλιτέχνες με τα χειροποίητα κοσμήματα που πλαισιώνουν το όλο σκηνικό. Σε μια γωνίτσα της πλατείας, θα πετύχεις τις όμορφες δημιουργίες τους μετά από τα ακροβατικά. Θα δεις περίεργα περιδέραια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, θα τα πιάσεις, θα τα επεξεργαστείς και φυσικά θα ρωτήσεις «Μόνος σου τα φτιάχνεις αυτά; Είναι χειροποίητα;» Και η απάντηση της ικανοποίησης: «Ναι μόνος μου, είναι χειροποίητα, όλα!»

kallitexnes_dromou2

Και όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό το θέαμα απρόοπτα, σκέφτεσαι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που παρά την οικονομική κατάσταση, επιλέγουν να κάνουν αυτό που αγαπούν παρά τις όποιες δυσκολίες. Και ας το κάνουν σε μια γωνία του δρόμου.

Τουλάχιστον η ανταμοιβή τους είναι τα χαμόγελα των πολιτών εξαιτίας του θεάματος που προσφέρουν ….ή μία περίεργη ρεπόρτερ που θα βρεθεί τυχαία και θα απαθανατίσει την στιγμή για να τη μοιραστεί μαζί σας!

Δείτε εδώ το βίντεο:

Πηγή: creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook