Κρήτη | «Ξυπνούν» μνήμες από το θάνατο του Σήφη Αναστασάκη

κρήτη-ξυπνούν-μνήμες-από-το-θάνατο-τ-588036

Σήμερα Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου έχει προσδιοριστεί μετά από αναβολή να εκδικαστεί, από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου,η αγωγή της οικογένειας του πιλότου Σήφη Αναστασάκη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ήρωας πιλότος έχασε τη ζωή του μετά το τραγικό δυστύχημα της 26ης Αυγούστου του 2010, όταν πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης, στην οποία συμμετείχαν 6 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Ο Σήφης Αναστασάκης δεν σκοτώθηκε ακαριαία αλλά πάλεψε για τη ζωή του επί τρεις ημέρες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή και τις προσευχές των οικείων του-η σύζυγος του ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης στο δεύτερο παιδί τους-παρουσίασε βαριά πολυοργανική ανεπάρκεια με προοδευτική κατάρριψη όλων των οργάνων και απεβίωσε στη 1.15 τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου του 2010.

Ως αιτία θανάτου θεωρήθηκε η εγκεφαλική ανοξία, η εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία και οι κακώσεις πυέλου.

Κατά την οικογένεια, το αλεξίπτωτο, το οποίο χρησιμοποίησε ο Σήφης Αναστασάκης για τη διάσωσή του με την ενεργοποίηση του συστήματος εγκατάλειψης αφού το αεροσκάφος έπεφτε ανεξέλεγκτο, ήταν ελαττωματικό.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας ο Σήφης ««προδόθηκε» από το προβληματικό αλεξίπτωτο και αναγκάστηκε σε ελεύθερη πτώση από ύψος 700 μέτρων»!

cretalivegr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook