Κρήτη | Ξανά στο εδώλιο για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου και τη φωτιά στον ηλικιωμένο

κρήτη-ξανά-στο-εδώλιο-για-τον-ξυλοδαρμ-325872

Η υπόθεση της  δολοφονίας  του 79χρονου από τους  Αμυγδάλους Λασιθίου  εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ο γέροντας ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα με κίνητρο την ληστεία.

Ο βασικός κατηγορούμενος, σήμερα 22 ετών,  πρωτόδικα είχε «σπάσει» τα ισόβια λόγω της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση ως προς το ελαφρυντικό και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί από μηδενική βάση.

Πρωτόδικα, ο νεαρός είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τις δύο ληστείες σε βάρος του άτυχου γέροντα αλλά και για εμπρησμό. Συνολικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ο ίδιος είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του. Όπως είπε, υπηρετούσε ως αλεξιπτωτιστής στα Χανιά και είχε πάρει άδεια. Έκαναν μια μάζωξη στο χωριό όπου άρχισαν να πίνουν. Αποφάσισαν να συνεχίσουν το γλέντι και αλλού. Στην διαδρομή πέρασαν από το χωριό του γέροντα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν θυμάται ακριβώς πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα.

Όπως προέκυψε ο νεαρός είχε και στο παρελθόν ληστέψει τον ηλικιωμένο και γνώριζε τα …κατατόπια. Τη μοιραία νύχτα άρχισε να τον χτυπάει με ένα ξύλο ελιάς. Κατηγορείται επίσης ότι έβαλε φωτιά για να «σβήσει» τα ίχνη του εγκλήματος.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook