Κρήτη | Ξανά στους δρόμους οι δημοτικοί αστυνομικοί

κρήτη-ξανά-στους-δρόμους-οι-δημοτικοί-249875

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 17Αυγούστου, ξεκινά κανονικά τη λειτουργία της η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επανασύστασης και ανασυγκρότησης της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον δήμο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νέα Δημοτική Αστυνομία θα αποτελείται από εικοσιένα ένστολους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ενώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, που θα είναι οι τρεις πρώτες ημέρες ενεργοποίησης της Δημοτικής Αστυνομίας, ο έλεγχος θα είναι ενημερωτικός και προληπτικός, χωρίς βεβαίωση παραβάσεων ή άλλης επιβολής κυρώσεων, όπως τονίζει ο δήμος Ηρακλείο.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το τηλέφωνο της νέας Δημοτικής Αστυνομίας για ενημέρωση των πολιτών θα είναι το 2813409500.

Στα Χανιά, υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, θεωρώντας ότι οι 8 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που επαναπροσλήφθηκαν δεν θα επαρκούσαν για την άσκηση των ελέγχων. Αντίθετα, είναι υπό ίδρυση, νέα εσωτερική υπηρεσία που θα επιφορτιστεί με κάποια από αυτά τα καθήκοντα (τραπεζοκαθίσματα, λαϊκές, ελεγχόμενη στάθμευση).

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook