Κρήτη | Ξανά σε λειτουργία από αύριο ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ

κρήτη-ξανά-σε-λειτουργία-από-αύριο-ο-γ-486861

Ξανά σε λειτουργία, από αύριο, ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ

Ξανά … στην μπρίζα μπαίνει από αύριο ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την επισκευή του.

«Οι θεραπείες από αύριο θα γίνονται κανονικά» – είπε στο Cretalive, ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του μηχανήματος αφού εξυπηρετεί ασθενείς από την Κρήτη, τα γύρω νησιά, αλλά ακόμη και από την Αθήνα.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο μηχάνημα απομένει «χρόνος ζωής» περίπου 7 χρόνια, η διοίκηση του νοσοκομείου θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει πως θα ενεργήσει, προκειμένου να έχει … plan b σε ενδεχόμενη μελλοντική νέα βλάβη του ή να εξετάσει ακόμη και την αντικατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά τον υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή που αποτέλεσε δωρεά στο ΠΑΓΝΗ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο κ.Τασσόπουλος εξηγεί ότι από τη μία η πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ, από την άλλη τα απαραίτητα τεστ που πρέπει να διενεργηθούν στο μηχάνημα – αφού μιλάμε για ακτινοβολία σε ασθενείς – η μεταφορά του στην Κρήτη, η εγκατάσταση και η λειτουργία του πήγαν πίσω, κι ενώ από τα τέλη Οκτώβρη, η διοίκηση είχε πάρει έγκριση για την εγκατάστασή του στο νοσοκομείο, ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

«Τεχνικοί της εταιρείας κάνουν τις δοκιμές και τις απαραίτητες μετρήσεις, αφού μιλάμε για ακτινοβολίες. Τα τεστ ασφαλείας πρέπει να γίνουν» – λέει ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα το χειρίζεται. Χρονικός ορίζοντας… ο ερχόμενος Μάρτιος, οπότε εκτιμάται ότι το μηχάνημα θα τεθεί σε λειτουργία.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook