Κρήτη | Ξήλωσαν τιμητική πλάκα για εκτελεσμένους κομμουνιστές | Photos

κρήτη-ξήλωσαν-τιμητική-πλάκα-για-εκτε-568033
dav

Τιμητική πλάκα, που πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετήσει η οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ στη μνήμη εκτελεσμένων κομμουνιστών στα Καμίνια, ξήλωσαν άγνωστοι.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό της πόλης, την αποκαθήλωση της τιμητικής πλάκας για τους εκτελεσθέντες από το έκτακτο στρατοδικείο Ηρακλείου, την περίοδο 1947 – 1948, από γνωστούς θρασύδειλους της περιοχής, που δρουν τη νύχτα, όπως τα διάφορα φασιστοειδή.

Η πλάκα τοποθετήθηκε από την ΚΟ Ηρακλείου, με τιμητική εκδήλωση στις 15/7/2017, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας, στα Καμίνια, κοντά στην τοποθεσία εκτέλεσης και ταφής τουλάχιστον 10 κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών. Αποτελεί φόρο τιμής στη θυσία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που δε λύγισαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Φαίνεται πως αυτοί οι θρασύδειλοι που τόλμησαν να προβούν σε μια τέτοια ατιμωτική πράξη μέσα στη νύχτα, μακριά από τα βλέμματα του λαού, ενοχλούνται από αυτή τη θυσία, τον αγώνα και τα σύγχρονα διδάγματα που αποπνέουν. Η ενέργειά τους δε στρέφεται μόνο κατά του ΚΚΕ και των τιμημένων αγωνιστών του λαού. Στρέφεται ενάντια στις νέες γενιές αγωνιστών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Στρέφεται ενάντια στην ιστορική αλήθεια, η οποία επειδή είναι ποτισμένη με το αίμα του λαού, θα παραμένει άσβεστη, ό,τι κι αν κάνουν οι διάφοροι καλοθελητές!

Ας γνωρίζουν ότι αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Η τιμητική πλάκα όχι μόνο θα αποκατασταθεί, αλλά θα ανεγερθεί μνημείο, προς τιμήν των αλύγιστων του έκτακτου στρατοδικείου Ηρακλείου. Μνημείο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νεολαία, να διδαχθεί την ανυπόταχτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης να περιφρουρήσει και να προστατέψει την ιστορία του. Από την πλευρά μας, ως ΚΚΕ, πλησιάζοντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του Κόμματό μας, θα εντείνουμε τη δράση μας στο λαό και τη νεολαία, για να γνωρίσει τα διδάγματα της περιόδου αυτής. Διδάγματα που μπορούν να κάνουν τις σημερινές γενιές λαϊκών αγωνιστών ακόμη πιο ικανές στην πάλη ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά κρίση – φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook