Κρήτη | «Ξέχασε» να πει στο ΙΚΑ ότι προσέλαβε… 49 άτομα | Έλα όμως που τον βρήκαν

κρήτη-ξέχασε-να-πει-στο-ικα-ότι-προσ-83015

Δύο μόλις άτομα ήταν αρκετά για να λειτουργούν άψογα μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα που θα έλεγε κανείς ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον… 50 εργαζόμενους!

mavri-ergasiaΚαι τόσοι δούλευαν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης είχε παραλείψει να τους προσλάβει και γραπτώς, να ενημερώσει το ΙΚΑ και να προβεί στις λοιπές νόμιμες διαδικασίες.

Την υπόθεση  «έφεραν στο φως» οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και παρά το ότι το τελευταίο διάστημα έρχονται αντιμέτωποι διαρκώς με τέτοια περιστατικά, εντυπωσιάστηκαν με το «θράσος» του συγκεκριμένου επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που δημοσιεύονται στο σημερινό «Βήμα».

Στο 38,4% η αδήλωτη εργασία εκτιμά το ΣΕΠΕ

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη μακριά λίστα, με τα κρούσματα ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Γι’ αυτό, τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα (Από την 1η Αυγούστου) εκστρατεία ελέγχων για τον περιορισμό των φαινομένων της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Στο επίκεντρο η Κρήτη και η νησιωτική Ελλάδα γενικότερα, καθώς το μεγάλο «πάρτι» έχει στηθεί στον τουριστικό κλάδο, όπως πιστεύουν στο Υπουργείο.

Αφορμή στάθηκαν και τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο εκτιμά την αδήλωτη εργασία στο 38,4%, για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι σήμερα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος χρειάστηκαν προσωπικό κυρίως τον Ιούλιο.

Βρούτσης: «Πατριώτης είναι όποιος τηρεί τους νόμους» 

«Η έννοια του πατριωτισμού έχει σήμερα ένα νέο διευρυμένο περιεχόμενο μια νέα διάσταση. Καθίσταται συνώνυμη με τη νομιμότητα και τη συνέπεια» τόνισε ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό των δράσεων. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι εργοδότες ότι με το να συμπεριφέρονται άνομα σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε, είτε να αξιοποιούν καταχρηστικά το άλλοθι της κρίσης, υπονομεύουν εντέλει την ίδια τη βιωσιμότητά τους, πριονίζουν το ‘κλαδί που κάθονται’» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Επικαλούμενος τα στοιχεία του ΣΕΠΕ ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι μόνο για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας κατά το α’ εξάμηνο του 2013 έχουν επιβληθεί 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ έχει επιβληθεί το μέτρο του κλεισίματος σε 28 επιχειρήσεις για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook