Κρήτη | Νοσοκομειακοί γιατροί γράφουν φάρμακα… που δεν υπάρχουν!

κρήτη-νοσοκομειακοί-γιατροί-γράφουν-71229

pagni__main

Πάνε στο γιατρό για να μάθουν αν έχουν τον ιό της γρίπης και μετά από ώρες φεύγουν χωρίς διάγνωση αφού «το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη εξέταση για να διαπιστωθεί ποια μορφή ιού υπάρχει στον ασθενή». Αυτή είναι η απάντηση σε όσους περνούν το κατώφλι των νοσοκομείων γριπιασμένοι προσπαθώντας να μάθουν τι έχουν και με την αγωνία να μην μεταφέρουν ιό σε κάποιο χρόνια πάσχοντα του περιβάλλοντός τους.

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου αφού με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ όλοι τρέχουν σε αυτά προκειμένου να καλύψουν όχι μόνο τις μεγάλες αλλά και τις μικρές ιατρικές ανάγκες. Την ίδια στιγμή σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης που όμως χρειάζεται μία σχετική προσοχή… Έτσι αυτό που επικρατεί σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ δεν περιγράφεται.
Περιπέτεια λόγω … φτώχιας

Το πρόβλημα όμως δε σταματά εκεί. Δεν είναι μόνο ο κόσμος που τρέχει στα νοσοκομεία με πυρετό ζητώντας από τους γιατρούς βοήθεια και εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ιό αλλά, το χειρότερο από όλα είναι ότι, μετά από πολύωρη παραμονή μέσα στο νοσοκομείο οι γιατροί ενημερώνουν τους ασθενείς ότι «το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη εξέταση για να διαπιστωθεί ποια μορφή ιού υπάρχει στον ασθενή». Έτσι στο Ηράκλειο οι ασθενείς φεύγουν από το νοσοκομείο έχοντας κάνει μία σειρά από εξετάσεις αίματος και ούρων, έχοντας δεχτεί έναν ορό αλλά πάντως χωρίς να έχουν κάνει την επίμαχη εξέταση. Επιπλέον οι γιατροί, μην έχοντας άλλη δυνατότητα, γράφουν στους εμπύρετους ασθενείς το tamiflou σε ένα απλό χαρτί και τους στέλνουν στο σπίτι τους. Και πάλι όμως η περιπέτεια των αρρώστων δε σταματά σε αυτό το σημείο, υπάρχει και συνέχεια. Η αναζήτηση του φαρμάκου στο Ηράκλειο δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση αφού … δεν υπάρχει πουθενά! Το κόστος του που είναι εξαιρετικά χαμηλό σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή στην τιμή των φαρμάκων που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες … το έχει εξαφανίσει από την αγορά του Ηρακλείου. Τα φαρμακεία δεν μπορούν να το βρουν πουθενά και κατ επέκταση ούτε και οι ασθενείς. Όσοι είναι τυχεροί και κατόπιν διαδικασιών μπορεί να το βρουν στο έτερο νοσοκομείο με ιατρική συνταγή από Κέντρο Υγείας ή από συμβεβλημένο γιατρό, που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει και πάλι να στηθεί στην ουρά προκειμένου να γράψει το φάρμακο.

Στο μεταξύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο ασθενής μένει εκτεθειμένος στον ιό και μαζί του όλο το περιβάλλον του, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα του Υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης που αποφάσισε να καταργήσει τον ΕΟΠΥΥ στην καρδιά του χειμώνα και με επιδημία σε έξαρση …

Και βέβαια σε όλα τούτα ουδεμία ευθύνη φέρουν γιατροί και νοσηλευτές που προσπαθούν σε όλη την εφημερία να τα βγάλουν πέρα με τις ορδές των ασφαλισμένων που περιμένουν επί ώρες να ακούσουν μία κουβέντα, να δουν ένα γιατρό και να μάθουν τι έχουν. Προσπαθούν να διαχειριστούν ένα σύστημα που όμοιο του αποκλείεται να υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Πηγή: irakliolive | Κατερίνα Μηναδάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook