Κρήτη | Νοικάρης έφυγε… νύχτα για να μην πληρώσει ενοίκιο | Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων

κρήτη-νοικάρης-έφυγε-νύχτα-για-να-μη-266276

Από τα χείλη των Ευρωπαίων «κρέμονται» οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένοντας τις εξελίξεις για να δουν αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα πάρουν κάποια στιγμή τα ενοίκια τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οσο περνάνε οι μέρες γίνεται ακόμη πιο δυσχερής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ν. Ηρακλείου κ. Κώστα Αράπογλου ολοένα και διογκώνεται το πρόβλημα με τα απλήρωτα ενοίκια. «Ήδη τον τελευταίο χρονο τα ενοίκια δεν πληρώνονται στο 8% των κατοικιών που ενοικιάζονται στην Κρήτη. Δυστυχώς στις μέρες μας ο κόσμος που δεν πληρώνει ενοίκια συνεχώς αυξάνεται. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στενάζουν γιατί τρέχουν παράλληλα οι φορολογικές τους υποχρεώσεις», αναφέρει ο κ. Αράπογλου χαρακτηριστικά, μιλώντας στην «Ν. Κρήτη».

Φεύγουν…νύχτα

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρει η πρόεδρος Ένωσης Μεσιτών κ. Άρτεμις Μαυράκη που λέει ότι νοικάρης της έφυγε… νύχτα, αφήνοντας της φέσι δύο ενοίκια. Ενώ σημείο των… ημερών είναι η ενοικίαση ενός σπιτιου με το «λόγω τιμής». Οι ενοικιαστές δεν δίνουν προκαταβολκές. Ενοικιάζουν ένα σπίτι δίνοντας το λόγο τιμής τους, επισημαίνοντας πως μόλις ανοίξουν οι τράπεζες θα προκαταβάλλουν τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί.

Όπως επισημαίνει η κ. Μαυράκη όλοι αναμένουν το άνοιγμα των τραπεζών για να καταβληθούν τόσο τα ενοίκια, όσο και τα χρήματα που οφείλονται προς ενοικίαση των διαμερισματων.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με περύσι οι τιμές είναι μειωμένες κατά 10% στα ενοίκια, στο Ηράκλειο.

creteplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook