Κρήτη | Νεκρώνει το Ηράκλειο για το ασφαλιστικό | Κοινό «μπλόκο» από αγρότες, επιστήμονες και εργαζόμενους | Photos

κρήτη-νεκρώνει-το-ηράκλειο-για-το-ασφα-327275

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί η πόλη του Ηρακλείου με τους αγρότες να συναντούν τους εκπροσώπους του κινήματος της … γραβάτας αλλά και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων στους δρόμους της διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο !

ir1Αυτή την ώρα περισσότερα από 100 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έχουν παραταχθεί στον κόμβο Αρχανών έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμου με τις μηχανές αναμμένες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αυτοκινητοπομπή των αγροτών που θα ξεκινήσει στις 10.30 δεν θα περάσει από την ΟΑΣΝΗ ούτε από την Ένωση Ηρακλείου – όπως αποφασίστηκε χτες στο πλαίσιο της σύσκεψης των φορέων στο ΕΚΗ – αλλά θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία που θα καταλήξει στο Γιόφυρο προκειμένου να στηθεί μπλόκο.

ir2

ir3Παράλληλα στο κέντρο του Ηρακλείου τα πάντα έχουν νεκρώσει, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ενώ εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και έμποροι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το Εργατικό Κέντρο. Την ίδια ώρα με έντονη συμμετοχή πραγματοποιείται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας ενώ έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και δικηγόροι αναρτώντας πανό κατά του ασφαλιστικού.

ir4

ir5

ir6Πρόθεση όλων των φορέων είναι να συνεχίσουν την κινητοποίση μέχρι να…αντέξουν γι΄αυτό και αποφάσισαν να κλείσουν ένα σημείο της πόλης που δεν δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού στο Ηράκλειο, ούτε και επελέγη σημείο κοντά στο αεροδρόμιο, που εύκολα δημιουργεί συνειρμούς κατάληψης, αφού όσοι θέλουν να κινηθούν προς και από το Ηράκλειο μπορούν να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές, μέσα από την πόλη, ενώ οι αγρότες που περιμένουν πολύ κόσμο δείχνουν αποφασισμένοι ακόμα και να στήσουν…μαγειρείο έξω από το μπλόκο !

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook