Κρήτη | Νέα τροπή στην υπόθεση της Μελίνας | Δεν προκύπτουν ευθύνες «λέει» η Προκαταρκτική

κρήτη-νέα-τροπή-στην-υπόθεση-της-μελίν-322560

Δεν προκύπτουν ευθύνες για τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση της μικρής Μελίνας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Προκαταρκτικής Εξέτασης που διενεργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ. Την ίδια στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων αλλά και η ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Στέλιο Δημητρακόπουλο, “θα γίνει ΕΔΕ όμως το συμπέρασμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν δείχνει ιατρικά λάθη ή ιατρική αμέλεια”. Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το πόρισμα, εν αναμονή ωστόσο και του πορίσματος των ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, αντιμέτωπη με τον πειθαρχικό έλεγχο του υπουργείου Υγείας για τις πράξεις της κλοπής ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το ΠΑΓΝΗ  και της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών βρίσκεται η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου νοσοκομείου, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση της μοιραίας επέμβασης της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη.

Ο φάκελος της αναισθησιολόγου  «άνοιξε» στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί εκτενώς στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη χθεσινη συνεδρίαση κάθε ένα από τα μέλη του Πειθαρχικού αναλαμβάνει  τουλάχιστον δύο πειθαρχικούς φακέλους, δηλαδή θα αναλάβει να μελετήσει και να παρουσιάσει τις υποθέσεις που θα «χρεωθεί» στην επόμενη συνεδρίαση. Το ίδιο θα κληθεί να πράξει και όποιος οριστεί ως εισηγητής στην υπόθεση της αναισθησιολόγου.

Με βάση την εισήγησή του στην επόμενη συνεδρίαση ή σε όποια συνεδρίαση οριστεί, τα μέλη του οργάνου θα ψηφίσουν για τυχόν ποινή για την γιατρό.

Μπορεί να κριθεί επίσης ότι η γιατρός τίθεται σε προσωρινή αργία τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook