Κρήτη | Με τιμές αρχηγού κράτους η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη | Photos

κρήτη-με-τιμές-αρχηγού-κράτους-η-ενθρό-323578

Μια ξεχωριστή, αν μη τι άλλο, μέρα ξημέρωσε  σήμερα στη Νεάπολη Λασιθίου, καθώς έγινε η επίσημη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου με τιμές αρχηγού κράτους σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων , τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου .  

Ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος κατά την τελετή ενθρόνισης.

Το σχετικό πρωτόκολλο τηρήθηκε με ευλάβεια , βάσει του οποίου ο νέος Μητροπολίτης ξεκίνησε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ενώ στο δρόμο Ηράκλειο-Νεάπολη έγινε στάση στη Μονή Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.

Στη Νεάπολη ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του νέου ποιμενάρχη στην κεντρική πλατεία με δεκάδες πολίτες να τον επευφημούν και να του δίνουν την ευχή να συνεχίσει το άξιο έργο του προκατόχου του,Νεκταρίου, ενώ στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του κ. Γεράσιμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας της ενθρονίσεως τελέστηκε Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Ενώ αύριο θα διεξαχθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

 

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook