Κρήτη | Με συννεφιά και σκόνη παρέλασαν στην Ιεράπετρα | Photos

κρήτη-με-συννεφιά-και-σκόνη-παρέλασαν-668870

Με μουντό συννεφιασμένο ουρανό και την υψηλή συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Ιεράπετρα.

Στην εξέδρα των επισήμων για μια ακόμα φορά, δεν βρέθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, έδωσαν όμως το «παρών» ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα, οι Εθελοντές του ΕΕΣ και της Ομάδας διάσωσης (ΕΔΙΚ), ο Σύλλογος Μικρασιατών, οι σχολές παραδοσιακών χορών, οι αθλητικοί σύλλογοι και το κέντρο ιππασίας Ιεράπετρας, με τους ιππείς, τα άλογα και τα πόνυ τους παρέλασαν σε όμορφους σχηματισμούς, με την Φιλαρμονική του Δήμου να παιανίζει τα εμβατήρια, που προκαλούν ρίγη συγκίνησης στους πολίτες, σε μια δύσκολη περίοδο, όπου τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Τιμούμε τους προγόνους μας που έπεσαν ηρωικά για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ενωμένο το έθνος μας τα κατάφερε και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Είμαι σίγουρος πως όποτε χρειαστεί και στο μέλλον, οι Έλληνες με ενότητα πίστη και δύναμη θα δώσουμε τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε κάθε επιβουλή», είπε μετά το τέλος της παρέλασης ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ανέφερε ότι:

«Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας.

Φέρνει μνήμες ιστορικού μεγαλείου, ενότητας, αποφασιστικότητας και ηρωισμού οι οποίες μας εμπνέουν και μας διδάσκουν να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.

Οφείλουμε όλοι να τιμήσουμε εκείνους που με πίστη σε αξίες και ιδανικά αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Έχουμε χρέος, διδαγμένοι από το ένδοξο παρελθόν και ταπεινοί μπροστά στο μεγαλείο των ηρώων του 21, να πορευτούμε με εθνική ενότητα και ομοψυχία και να χαράξουμε το δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας ώστε να παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα στις επόμενες γενιές».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook