Κρήτη | Με πρόστιμο 100,000 ευρώ και κλείσιμο κινδυνεύει καταφύγιο αδέσποτων ζώων

κρήτη-με-πρόστιμο-100000-ευρώ-και-κλείσιμο-436194
φωτό αρχείου

Με κλείσιμο, απελευθέρωση των ζώων, και ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο απειλείται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων τα οποίο συντηρεί τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Προεστάκης στην Ιεράπετρα.

Όλα αυτά μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε στα τέλη του καλοκαιριού για ένα περιστατικό με πνιγμένα κουνέλια και προκάλεσε την εμπλοκή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Σύμφωνα με το έγγραφό που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμος έχει λίγες μέρες ακόμα περιθώριο να βρει μια λύση με τον κ. Προεστάκη, αλλιώς θα μπει πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ ανά ζώο στον ίδιο και μετά από κτηνιατρικό έλεγχο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα όπως ορίζει η νομοθεσία. Στο καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 180 σκυλιά και αρκετές γάτες, οπότε το πρόστιμο ίσως και να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ιδιώτη έχουν γίνει και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παπαδοπετράκη το θέμα εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση, ενώ συζήτηση και αποφάσεις θα παρθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο θέμα έγινε αναφορά και στο χθεσινό Δημοτικό από τον Γ. Προιστάκη ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι κάλεσε τον Δήμο να μην αδρανήσει σε αυτό το πολύ σοβαρό για την πόλη θέμα γιατί χρειάζονται πολλές διαδικασίες.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γουλιδάκης, ανέφερε πως πρόκειται για ένα μεγάλο, σοβαρό και σύνθετο θέμα τόσο για το Δήμο Ιεράπετρας όσο και για άλλους Δήμους και η Περιφέρεια θα πρέπει να συνδράμει για την καλύτερη λύση προς το κοινό συμφέρον.

radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook