Κρήτη | Με μία διπλή συντεκνιά έκλεισε μια βεντέτα 63 ετών

κρήτη-με-μία-διπλή-συντεκνιά-έκλεισε-μ-741115

Στο μικρό οροπέδιο των Ταλαίων Ορέων, εκεί όπου βρίσκεται η επιβλητική Μονή του Βωσάκου, στο Ρέθυμνο, αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό, εκτυλίχθηκαν πριν δυο μέρες συγκινητικές στιγμές κατά την τέλεση διπλής βάπτισης με πολλούς συμβολισμούς. Κυρίως γιατί σηματοδοτεί την «αναγέννηση» των σχέσεων δύο μεγάλων οικογενειών της Κρήτης, την απαρχή μιας νέας σελίδας στις ζωές τους.

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλές δεκαετίες μέχρι οι δύο οικογένειες να ξορκίσουν το κακό, να σφίξουν τα χέρια, να δώσουν λόγο τιμής και να επισφραγίσουν το νέο τους ξεκίνημα με διπλή συντεκνιά. Να κλείσουν παλιές «πληγές» και να κοιτάξουν μπροστά συμφιλιωμένες και μονιασμένες για το καλό όλων και κυρίως των παιδιών τους, των επόμενων γενεών.

Το αίμα που κύλησε πριν 63 χρόνια δεν στάθηκε ικανό να δηλητηριάσει τις ψυχές τους και να στοιχειώσει τις ζωές τους. «Υπήρξαν σοβαροί άνθρωποι που μπήκαν στη μέση από την αρχή και απέτρεψαν τα χειρότερα. Επικράτησε η λογική και η ψυχραιμία και σιγά-σιγά άρχισε να καλλιεργείται ένα θετικό κλίμα προς την κατεύθυνση του σασμού. Οι συνθήκες ωρίμασαν και έτσι έφθασε η ώρα να γίνει αυτός ο σασμός με την τέλεση διπλής συντεκνιάς» περιέγραψε άνθρωπος που γνωρίζει την ιστορία των δύο οικογενειών.

Στην Κρήτη είναι γνωστό ότι ο θεσμός του σασμού έχει ειδικό βάρος και η αλήθεια είναι ότι έχει γλυτώσει οικογένειες από πολλά δεινά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην διαδικασία του συμβιβασμού και της συμφιλίωσης, την οποία χαρακτηρίζουν «ιερή» και «λειτούργημα».

Πηγή:cretalive.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook