Κρήτη | Με… μέθοδο και σχέδιο λήστεψαν δύο σούπερ μάρκετ

κρήτη-με-μέθοδο-και-σχέδιο-λήστεψαν-214945

astynomiaΤην ώρα που το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας δεν έχει αποδώσει καρπούς για τους κακοποιούς που αναστάτωσαν το Ηράκλειο με τις απανωτές ληστείες (δες εδώ), αποκαλύπτεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου το οποίο είχε τεθεί σε λειτουργία δέκα ημέρες νωρίτερα. Τότε, εξασφάλισαν με ιδιαίτερα ασυνήθιστο τρόπο το γαλάζιο Peugeot 206 που χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις και την διαφυγή τους.

Ήταν βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. αυτοκινήτου σταμάτησε σε ένα περίπτερο στο Γάζι του Ηρακλείου Κρήτης για να αγοράσει τσιγάρα. Όταν επέστρεψε στο όχημά του, βρήκε έναν άγνωστο άνδρα να κάθεται στη θέση του οδηγού έτοιμος να ξεκινήσει! Αναστατωμένος έτρεξε αμέσως κοντά του, αλλά «πάγωσε» όταν αντίκρισε τη σκοτεινή κάννη ενός πιστολιού με το οποίο τον απειλούσε ο εισβολέας που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και μια κόκκινη ζακέτα! Έτσι, αναγκάστηκε να μείνει ακίνητος και να τον παρακολουθεί να βάζει μπροστά τη μηχανή και να εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν το γαλάζιο Peugeot και συνεχίζουν τις έρευνες σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το πεδίο δράσης των ληστών. Στα χέρια τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα βίντεο με τις κινήσεις των κακοποιών, που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ οι κάμερες ασφαλείας των σούπερ μάρκετ. Όμως, οι δράστες που έσπειραν τον πανικό σε υπαλλήλους και πελάτες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, είχαν καλύψει προσεκτικά τα χαρακτηριστικά τους.

Όλα δείχνουν ότι οι ληστές επέλεξαν προσεκτικά πότε θα χτυπούσαν κι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΟΦΗ με την Skoda Ξάνθη, που οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν απασχολημένες στα μέτρα τάξης και η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή παρουσίαζε κενά! Πρώτος τους στόχος ήταν να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Θερίσου στο Ηράκλειο, όπου προσπάθησαν να εισβάλουν σπάζοντας τη βιτρίνα αλλά ο ιδιοκτήτης τους είδε και κατέβασε τα ρολά με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Δεν αποκλείεται, όμως, η απόπειρα να έγινε για αντιπερισπασμό, ώστε οι όποιες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ήταν διαθέσιμες να τρέξουν στο κοσμηματοπωλείο, την ώρα που οι κακοποιοί θα χτυπούσαν τα δύο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας της Κρήτης! Πρώτα σκόρπισαν τον πανικό σε μητέρες με παιδιά μέσα σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην οδό Ηρακλή, όπου εισέβαλαν κρατώντας οι δυο Καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι. Ο ένας από τους ληστές απείλησε με το όπλο του τον διευθυντή τον οποίο χτύπησε με το κοντάκι και οι συνεργοί του άδειασαν τα ταμεία, αρπάζοντας 5.000 ευρώ. Οι πληροφορίες των εισβολέων δεν ήταν καλές, καθώς λίγη ώρα πριν είχε περάσει χρηματαποστολή και είχε πάρει τις εισπράξεις της ημέρας!

Κατά την διαφυγή τους, οι τρεις ληστές με τον βαρύ οπλισμό βγήκαν στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς το Γάζι, όπου σταμάτησαν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, απείλησαν με τα όπλα τον υπάλληλο και άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία, περίπου 6.000 ευρώ! Όμως, η δράση τους δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγο αργότερα εισέβαλαν στο δεύτερο σούπερ μάρκετ στο Γάζι και, με τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς να χτυπήσουν κάποιον, άρπαξαν άλλα 5.000 ευρώ καθώς και εκεί είχε περάσει λίγο νωρίτερα η χρηματαποστολή και είχε πάρει τις εισπράξεις!

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook