Κρήτη | Με ανεπανάληπτη επιτυχία η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού | Photos

κρήτη-με-ανεπανάληπτη-επιτυχία-η-ευρω-613808

Μια οινική Κυριακή ήταν αυτή που μας πέρασε, μιας και με αφορμή την Ευρωπαική Ημέρα Οινοτουρισμού, πάνω από 2.000 άτομα επισκέφθηκαν τα οινοποιεία της Κρήτης, διπλασιάζοντας σχεδόν την κίνηση σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη ημέρα.

Παρέες, οικογένειες με παιδιά, οινόφιλοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό φθινοπωρινό καιρό για μια βόλτα στην όμορφη αμπελοοινική ενδοχώρα του νησιού. Γευσιγνωσίες κρασιού, συζήτηση με τους οινοποιούς, επίσκεψη στα αμπέλια, δοκιμή παλαιών εσοδειών και σπάνιων φιαλών, πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά και άλλα πολλά είχε το πρόγραμμα στα 16 οινοποιεία της Κρήτης που άνοιξαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με δωρεάν είσοδο.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για δεύτερη χρονιά συντόνισε την όλη ενέργεια μέσα από δράσεις προβολής και διάδοσης του πνεύματος της συγκεκριμένης μέρας, οργανώνοντας και φωτογραφικό διαγωνισμό μέσω των κοινωνικών δικτύων (Social Media) στα οποία δραστηριοποιείται ενεργά (Οι συμμετοχές των διαγωνιζόμενων ανέβηκαν στην σελίδα του Wines of Crete στο Facebook).

«Η ανταπόκριση του κοινού δείχνει το πόσο κοντά έρχεται χρόνο με το χρόνο ο κόσμος στο Κρητικό κρασί, γνωρίζοντας την αξία του και τις ιδιαιτερότητές του που το κάνουν μοναδικό. Σκοπός μας ως Δίκτυο Οινοποιών είναι να αναδείξουμε όσο ποιο ευρύτερα γίνεται τη δυναμική του κρητικού κρασιού και να αναγάγουμε το νησί μας σε έναν πλήρη και οινογαστρονομικά ενδιαφέρον προορισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου, Νίκος Μηλιαράκης.

Σημειώνεται τέλος ότι το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συνεργάστηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού και με τις υπόλοιπες 5 Περιφερειακές Ενώσεις της Χώρας που έπραξαν αντίστοιχα και συντονισμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η δράση είχε Ευρωπαϊκό χαρακτήρα και φυσικά οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα δέχτηκαν αντίστοιχα το οινόφιλο κοινό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook