Κρήτη | Μετά το καλοκαίρι σε λειτουργία το διυλιστήριο

κρήτη-μετά-το-καλοκαίρι-σε-λειτουργία-248430

φωτογραφία 2 (2)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. στο Ηράκλειο (πρώην Ο.ΑΝ.Α.Κ.) ενημερωτική συνάντηση για την αξιοποίηση και λειτουργία του έργου «Ύδρευση Ηρακλείου Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη. Εργασίες εκτροπής και μεταφοράς υδάτων και κατασκευής αγωγών και διυλιστηρίων» με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λ. Κοπάση των Τεχνικών Διευθυντών Υδραυλικών Μ. Πατρελάκη και Διαχείρισης Ε. Μαμαγκάκη και των επιβλεπόντων μηχανικών, του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Ι. Στεφανάκη, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Ν. Φακουρέλη και Τεχνικού Διευθυντή Χ. Παπαματθαιάκη, των υπευθύνων της ΔΕΥΑ Χερσονήσου Γ. Γκιούλμπα, Μ. Κοσμαδάκη και Ν. Αργυράκη, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου Μ. Καραβελάκη και Τεχνικού Διευθυντή Γ. Πεδιαδίτη και του αναδόχου του έργου ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Στην συνάντηση αναφέρθηκε η προ ημερών επίσκεψη στα έργα των Λ. Ψαρουδάκη, Προϊστάμενου Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και Ν. Μαμαλούγκα Προϊστάμενου Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατά την οποία επιβεβαιώθηκε από όλους η πρόβλεψη έγκαιρης ολοκλήρωσης και αξιοποίησης του έργου που θα έχει ως αποτέλεσμα απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησής του.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα αξιοποίησης της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου και της ανάγκης για την προσπάθεια ένταξης χρηματοδότησης και κατασκευής των δικτύων άρδευσης στην περιοχή των οποίων η μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Άλλα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικότερα ήταν η υδροδότηση των δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου μετά την ηλεκτροδότηση του διυλιστηρίου και τη δοκιμαστική του λειτουργία (το 30% της δυναμικότητάς του) όπως επίσης και της ολοκλήρωσης μέσα από την υπάρχουσα χρηματοδότηση του έργου συμπληρωματικών υποδομών δεξαμενών και δικτύων στους δήμους Ηρακλείου Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου μετά το καλοκαίρι.

Τέθηκαν δε και τα θέματα υλοποίησης των έργων προστασίας των περιοχών ανάντη του φράγματος Αποσελέμη των οποίων η μελέτης έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να ενταχθεί η χρηματοδότησή τους.

Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη ανοιχτής γραμμής για συνεχή επικοινωνία του Οργανισμού με τις ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων άμεσα μετά την διαπίστωσή τους αλλά και την συνεχή συνεργασία και συμμετοχή όλων των παραγόντων στην διαχείριση του έργου για την βελτιστοποιημένη διαμόρφωση των συντελεστών κόστους κατά την λειτουργία του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Οργανισμός συνεχίζει απρόσκοπτα την υψηλή αποστολή του στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του σε όλα τα έργα που υλοποιεί και διαχειρίζεται με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη διαφάνεια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook