Κρήτη | Μαθητές δημιούργησαν το αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται βενζίνη!

κρήτη-μαθητές-δημιούργησαν-το-αυτοκί-147186

hybridΈνα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται βενζίνη για να κινηθεί και είναι φιλικό προς το περιβάλλον δημιούργησαν μαθητές του Ηρακλείου.

Το εγχείρημα ξεκίνησε στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο 6ο ΕΠΑΛ με την συμμετοχή των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου και σήμερα παρουσιάστηκε στη Λότζια.

Η προσπάθεια έγινε με τη συνεργασία και του δήμου Ηρακλείου και πρόκειται για ένα υδρογονοκίνητο – ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με μηδενική εκπομπή ρύπων, που αποτελεί όχι μόνο ένα πρωτότυπο και φιλικό στο περιβάλλον όχημα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για το έργο τους, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι αρωγός αυτής και κάθε άλλης προσπάθειας εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και δράσεων.

Το αυτοκίνητο αυτό, ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο – υδρογονοκίνητο, που μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Θα διατεθεί, πρόσθεσε, στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου οι μαθητές να ασκούνται στις σύγχρονες τεχνολογίες που διδάσκονται στα ΕΠΑΛ.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook