Κρήτη | Μία αντιγραφή κι επτά … λιποθυμίες στις Πανελλήνιες

κρήτη-μία-αντιγραφή-κι-επτά-λιποθυμ-254901

paneladikesΟμαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κύλησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργο Μανουσάκη, καθώς η αυλαία έπεσε σήμερα για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων αλλά και των ΕΠΑΛ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες, ενώ καταγράφηκε μία αντιγραφή. Παράλληλα, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσεκτική χρήση των κινητών τηλεφώνων και δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα με μηδενισμό γραπτών.

Ωστόσο, με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα, είχαμε συνολικά επτά διακοπές των εξετάσεων, λόγω περιστατικών λιποθυμίας και υπερβολικού άγχους, κυρίως από νεαρές μαθήτριες.

Σε ό, τι αφορά στη σημερινή ημέρα των εξετάσεων, τα θέματα στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου, ενώ η εξέταση και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και, στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Από τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τα Λύκεια για τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βάσεις για τις σχολές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook