Κρήτη | Μέγα σκάνδαλο με ανασφάλιστους εργαζόμενους | Διεθνές κύκλωμα με πλοκάμια σε όλη τη χώρα

κρήτη-μέγα-σκάνδαλο-με-ανασφάλιστους-86414

ergasiaΜπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανασφάλιστης εργασίας στην Ελλάδα βρίσκεται το Σώμα επιθεώρησης εργασίας και η οικονομική αστυνομία. Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη από εταιρείες μαϊμού οι οποίες φέρνουν στην Ελλάδα αλλοδαπούς εργαζόμενους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εργαστούν με το πρόσχημα της ασφάλισης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι εταιρείες δηλαδή εκμεταλλεύονται τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της ΕΕ μπορεί να δουλέψει στην χώρα μας χωρίς ο εργοδότης να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ήδη ασφαλισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν καμίας ασφάλισης ούτε στις χώρες προέλευσης και φυσικά ούτε και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι επιθεωρητές στην Κρήτη εντόπισαν 60 ανάλογες περιπτώσεις στο νησί με την πλειοψηφία των ξένων εργαζομένων να απασχολείται στον κλάδο του τουρισμού.

Το κύκλωμα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες ώρες της ΕΕ. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που σχετίζονται με την αγορά εργασίας στην χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος χαρακτήρισε εφιαλτικά τα ποσοστά της μαύρης εργασίας στην Κρήτη.

Αύριο τα σχετικά στοιχεία που έχει συλλέξει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αναμένεται να κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Πηγή: prismanews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook