Κρήτη | Λύση στη διαχείριση των απορριμάτων στο Οροπέδιο Λασιθίου

κρήτη-λύση-στη-διαχείριση-των-απορριμ-402442

Ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην καθαριότητα-διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου επιλύεται μετά από χειρισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης υπέγραψε σχετική προγραμματική σύμβαση με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδος ΑΕ ΟΤΑ) Βαρδή Φραγκιαδάκη, που προβλέπει την υλοποίηση πρωτοβουλιών-δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η δημοτική Αρχή του Οροπεδίου Λασιθίου για την αποτελεσματική διευθέτηση του μεγάλου θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι δράσεις αυτές, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, είναι πιλοτικές και περιλαμβάνουν την τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, την εφαρμογή διαδικασιών ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των δημοτών, την προμήθεια νέων κάδων, τον ανασχεδιασμό σημείων τοποθέτησης κάδων, την ψηφιακή παρακολούθηση, την περισυλλογή ακόμα και την στατιστική ανάλυση.

Εξάλλου η οργάνωση-αποτελεσματικότητα του τομέα καθαριότητας του δήμου ενισχύεται μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου ενώ οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει ήδη.

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια 50 νέων κάδων τόσο για τα απορρίμματα, πλέον των ειδικών κάδων για τα ανακυκλώσιμα (σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α.), ενώ ξεκίνησε η μελέτη δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) και πράσινου σημείου (Green Point) στο Οροπέδιο Λασιθίου, δύο καινοτόμων λύσεων, που θα προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων αλλά και προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος της περιοχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook