Κρήτη | Κόκκινο χτυπούν οι ελλείψεις σε αντιγριπικά εμβόλια

κρήτη-κόκκινο-χτυπούν-οι-ελλείψεις-σε-121093

emvΈντονο προβληματισμό σε οικογένειες, παιδιά και ευπαθείς ομάδες , προκαλούν οι ελλείψεις στα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης. Τα οικονομικά βάρη των οικογενειών, καθιστούν αδύνατο τον εμβολιασμό μικρών παιδιών αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Την ίδια ώρα, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης δείχνουν έτοιμες να προχωρήσουν μέχρι και σε δωρεάν εμβολιασμό.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι ελλείψεις σε εμβόλια, τη στιγμή που πολλοί δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα να μεταβούν έστω στο νοσοκομείο.

Την τελευταία εβδομάδα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θυμάτων στα εννέα, ενώ 33 άλλοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μιλώντας πάντως στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα ο καθηγητής Λοιμοξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, τόνισε την επικινδυνότητα της γρίπης αλλά και τις κατηγορίες των πολιτών που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και κάνοντας άμεσα το εμβόλιο.

Κλείνοντας ο καθηγητής, εξήγησε για μία ακόμα φορά το λόγο για τον οποίο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εμβόλια στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα.

Πηγή: neakriti

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook