Κρήτη | Κτηνωδία! Εκτέλεσαν γαϊδουράκι με πυροβόλο όπλο

κρήτη-κτηνωδία-εκτέλεσαν-γαϊδουράκι-553947
Μια αποτρόπαια πράξη, ένα έγκλημα που προκαλεί ανατριχίλα, καθώς αφορά την εκτέλεση ενός δεμένου και ανυπεράσπιστου ζώου, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, στον οικισμό «Κάνεβος» της επαρχίας Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου.
Ο δράστης ή οι δράστες, πήγαν στο σημείο που βρισκόταν το γαϊδουράκι, σε ένα αγρόκτημα όπου το είχε δεμένο ο ιδιοκτήτης του, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν με μια σφαίρα την οποία βρήκε «καρφωμένη» στο νωτιαίο μυελό του ζώου ο κτηνίατρος που κλήθηκε επί τόπου.
Ο Νίκος Δασκαλάκης (του Μύρο) του οποίου ήταν το άτυχο τετράποδο, το βρήκε νεκρό το πρωί που πήγε να το ταΐσει. Πιθανολογεί ότι το εκτέλεσαν μεταξύ 4:30 με 5:00 τα ξημερώματα.
Πρόκειται για μια πράξη που είναι αδιανόητη για υγιή ανθρώπινο νου και γεννά ερωτηματικά για τους λόγους που οι δράστες την διέπραξαν.
«Αν κάποιοι ήθελαν να με εκδικηθούν ας ερχόταν να πυροβολήσουν και να κτυπήσουν εμένα και όχι το ανυπεράσπιστο ζώο» ανέφερε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο κ. Δασκαλάκης, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση του ζώου ενημερώθηκαν και οι Αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Σπηλίου.
Παράλληλα ο κ. Δασκαλάκης υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει την έντονη αποστροφή της τοπικής κοινωνίας που καταδικάζει χωρίς περιστροφές την εγκληματική αυτή πράξη.
«Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα από όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και φορείς. Πιστεύουμε ότι το ίδιο αισθάνονται και οι άνθρωποι των αρμοδίων υπηρεσιών, αστυνομία, δικαιοσύνη, ζωοφιλικοί σύλλογοι κ.λ.π. που θα πρέπει να εξιχνιάσουν το απάνθρωπο και κτηνώδες αυτό περιστατικό και να οδηγήσουν τον δράστη στη δικαιοσύνη» ανέφερε στα «Ρ.Ν.» κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας πως όποιος τραβάει ένα όπλο και εκτελεί ένα ζώο, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια άνεση μπορεί να σκοτώσει και άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook