Κρήτη | Κρίσιμη για τον ρώσικο τουρισμό η έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

κρήτη-κρίσιμη-για-τον-ρώσικο-τουρισμό-132983

ekthesi-mosxas-1Κρίσιμη από πολλές απόψεις αναδεικνύεται φέτος η 21η  διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2014 «Ταξίδια και Τουρισμός» που θα λάβει χώρα το διάστημε 19-22 Μαρτίου, στον εκθεσιακό χώρο IEC «Expocentre» στην Μόσχα.

Πρόκειται για το σημαντικότερο τουριστικό  εκθεσιακό γεγονός για τη Ρωσία, αλλά και για την Ελλάδα και την Κρήτη, λόγω της τεράστιας αύξησης των Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά φέτος οι μέρες διεξαγωγής της έκθεσης, όπως αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη ο ιδιοκτήτης του γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου Millenium Travel Αντύπας Σηφάκης, που ειδικεύεται στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, συμπίπτουν με μια περίοδο κρίσιμη για την ισοτιμία του ρουβλίου αλλά και τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Δυστυχώς -ενώ δεν το περίμεναν οι ασχολούμενοι με τη Ρωσική αγορά- ξεπέρασε το ρούβλι το ψυχολογικό φράγμα του 50% (δηλαδή ένα ένα ευρώ πλέον αντιστοιχεί σε 50, 9 ρούβλια) κι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί προβληματισμό και αγωνία για το μέλλον αφού αν συνεχιστεί η αρνητική πορεία του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας θα επηρεάσει   και τον τουρισμό.

Οι επόμενες 7-8 ημέρες, εξηγεί ο κ Σηφάκης, είναι κρίσιμες για το ρούβλι αλλά και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία οπότε είναι αρκετά τα μέτωπα από τα οποία περιμένουν νέα οι έχοντες συναλλαγές με τις δύο αυτές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Και ο κ Σηφάκης  φανερά προβληματισμένος από όλα αυτά τα γεγονότα  ,ενώ δεν σκόπευε να συμμετάσχει στην έκθεση  ΜΙΤΤ, τελικά αύριο πετάει εσπευσμένα για Μόσχα γιατί θέλει από κοντά να αφουγκραστεί τον παλμό των εν δυνάμει ρώσων  τουριστών αλλά και να διαπιστώσει  τι κλίμα επικρατεί στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Για την ώρα ακυρώσεις από τη ρωσική αγορά πάντως δεν έχουμε ενώ δειλά δειλά άρχισαν να γίνονται και κάποιες κρατήσεις από την Ουκρανία. Όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και απόλυτα εξαρτώμενα από την πορεία του ρωσικού νομίσματος και τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Η έκθεση ΜΙΤΤ

Η  ΜΙΤΤ θεωρείται  ένα εξαιρετικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία και  διεξάγεται ετησίως στη Μόσχα ενώ δικαίως αναγνωρίζεται ως ένα υψηλό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία για το κλείσιμο συνεργασιών ή ανανέωση αυτών

Από το 1994, η έκθεση αυτή  έχει γίνει το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο.

Στην ΜΙΤΤ συμμετέχουν πάνω από 3.000 εταιρείες από 198 προορισμούς

Η 19η και  20η Μαρτίου, είθισται να είναι οι ημέρες που ανήκουν σε όσους έχουν πρόσκληση για την έκθεση για να κάνουν καλύτερα τις συμφωνίες τους, να συμμετάσχουν σε κληρώσεις και λαχειοφόρες αγορές, να δουν από κοντά τις βραβεύσεις αλλά και τις ομιλίες υπευθύνων .

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάθε χρόνο την έκθεση την παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με συμμετέχοντες από 479 ρωσικές πόλεις και 95 χώρες.

Η διεθνής έκθεση MITT είναι υπό την αιγίδα του Ρωσικού υπουργείου αθλητισμού-τουρισμού-πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της Επιτροπής Τουρισμούς της Μόσχας, της Επιτροπής της Βουλής (Δούμα)  για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης, PATA, UNWTO.

Πηγή: ekriti.gr | Ελένη Βασιλάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook