Κρήτη | Κρίσιμες ώρες στην Εντατική για το κορίτσι που εισέπνευσε αέριο γέλιου

κρήτη-κρίσιμες-ώρες-στην-εντατική-για-556317

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την 18χρονη Βρετανίδα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καθώς εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Η κατάσταση της νεαρής κοπέλας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν και τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας της.

Όπως έγραψε το Cretalive η κοπέλα εισέπνευσε αέριο γέλιου και προχτές το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «η 18χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο με διαιρετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου (αέριο του γέλιου) και αλκοόλ». Η κ. Μαυρομμάτη τόνισε ότι άμεσα η 18χρονη υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία κατά την οποία βρέθηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση καθώς και σε δεύτερη αξονική από την οποία διαγνώστηκε καθολικό οίδημα σε όλο τον εγκέφαλο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη με τους θεράποντες ιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα.

Πηγή: cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook