Κρήτη | Κολυμβητής του …γλυκού νερού; | Λίμνες και ποτάμια, η νέα πρόταση για μπανάκι

κρήτη-κολυμβητής-του-γλυκού-νερού-λ-79873

prevelicover

Ανάμεσα στις κοσμικές παραλίες του Βορρά και τις εξωτικές θάλασσες του Νότου, στη Δυτική Κρήτη, οι λίμνες και τα ποτάμια της ενδοχώρας, για πάρα πολλά χρόνια δεν αποτελούσαν καν επιλογή για κολύμπι.

Αυτό όμως τα τελευταία χρόνια αλλάζει. Λίγο το στριμωξίδι στις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες,  λίγο η τάση για εναλλακτικές εξορμήσεις, λίγο το google earth που δεν αφήνει τίποτα κρυφό… έχουμε αρχίσει να «βλέπουμε με άλλο μάτι» τα γλυκά νερά!

preveli1Ιδού οι «γλυκές» επιλογές για κολύμπι σε Χανιά και Ρέθυμνο που αν βρίσκονταν οπουδήποτε εκτός Κρήτης, θα αποτελούσαν σίγουρα κορυφαίους κολυμβητικούς προορισμούς!

limnh-kourna2Λίμνη Κουρνά

Εννοείται το νούμερο ένα στη λίστα.

Φέτος το καλοκαίρι, με πάνω από 2.500 επισκέπτες ημερησίως, η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Εκατοντάδες απ’ αυτούς κολυμπούν στα «άπατα» και «σκοτεινά» νερά της και αφήνονται στους μύθους που την τυλίγουν.

«Η λίμνη είναι πεντακάθαρη και εντελώς κατάλληλη για κολύμπι», διαβεβαιώνουν οι καταστηματάρχες και οι φορείς της περιοχής.

Ο νομός όμως που προσφέρει τις περισσότερες επιλογές, είναι αναμφισβήτητα, το Ρέθυμνο.

preveliΦαράγγι Κουρταλιώτη – Πρέβελη

Στα νότια του νομού Ρεθύμνου και ανάμεσα σε βουνά με 1000 μέτρα υψόμετρο, το Κουρταλιώτικο Φαράγγι προσφέρει μια ιδανική επιλογή για καλοκαιρινή εξόρμηση που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, περιπέτεια και χαλάρωση.

Οι τεράστιες βραχώδεις πλαγιές, του  φθάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, ενώ από μέσα περνάει ο Κουρταλιώτης ποταμός που εκβάλει στη Λίμνη του Πρέβελη.

Ξεκινώντας από την παραλία στην Πρέβελη, μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι κατά μήκος του ποταμού, ανάμεσα στους φοίνικες (που αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους μετά την πυρκαγιά του 2010), μέσα από λίμνες και καταρράκτες.

TIP: Ξαπλώστε μέσα στις λιμνούλες, με την πλάτη κάτω από το σημείο όπου εκβάλουν οι μικροί καταρράκτες που σχηματίζονται σε κάθε λίμνη. Μοναδική εμπειρία υδρομασάζ σε ένα φυσικό σπα!

ydromasaz

Πηγές Αργυρούπολης

Εκτός από το περίφημο «αντικρυστό» αρνί που σερβίρουν οι ταβέρνες της, η Αργυρούπολη του Ρεθύμνου φημίζεται και για τις πηγές της.

Σε μια πανδαισία τρεχούμενων νερών και πρασίνου, από όπου πηγάζει και ο ποταμός Μουσέλας, η εμπειρία του μπάνιου είναι μοναδική!

Φαράγγι Πετρέ 

Η ιστοσελίδα cretanbeaches, προτείνει ανεπιφύλακτα και το φαράγγι του Πετρέ για μπάνιο:

«Ο ποταμός του φαραγγιού, τροφοδοτείται από τα νερά των Κολλητών Φαραγγιών και της τριγύρω περιοχής, καλύπτοντας το μισό Ρέθμυνο, έχοντας νερό όλο το χρόνο.

Είναι εύκολα προσβάσιμο και ενδείκνυται για πλατσούρισμα στις λιμνούλες που σχηματίζονται κατά μήκος του το καλοκαίρι. Σε ένα σημείο μόνο χρειάζεται λίγη προσοχή, όπου υπάρχουν μεγάλοι βράχοι και απαιτούν λίγο σκαρφάλωμα.»

Πλατύς Ποταμός

Κάτω από πέτρινα γεφύρια και ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, κοντά στην Αγία Γαλήνη, ο Πλατύς Ποταμός αποτελεί μια ιδανική επιλογή για «κολυμβητές του γλυκού νερού». Αξίζει να το δοκιμάσετε, έστω και πηγαίνοντας προς τη θάλασσα της Αγίας Γαλήνης!

Φώτος απο flickr και cretanbeaches

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook