Κρήτη | Κλείνουν δυο τμήματα στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου !

κρήτη-κλείνουν-δυο-τμήματα-στο-επαλ-ρε-380621

Για το ενδεχόμενο κλείσιμο τμημάτων Επαγγελματικών Λυκείων του Ρεθύμνου διαμαρτύρονται γονείς της Ένωσης Γονέων Νομού Ρεθύμνου. Με επιστολή τους, εκφράζουν την αντίδρασή τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Ρεθύμνου αναφέρει:

» Δύο μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι ενώ ολόκληρη η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί άμεσα στο κλείσιμο δύο Τμημάτων της Β τάξης: Τμήμα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Β τάξης και Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών!

Αν και τον τελευταίο καιρό, υπό την δαμόκλειο σπάθη της μνημονιακής-δημοσιονομικής πολιτικής των Κυβερνήσεων, τα κονδύλια για την Παιδεία μειώνονται ποικιλοτρόπως με άμεσο ή έμμεσο τρόπο και ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να μας προξενεί πλέον εντύπωση η περικοπή των εκπαιδευτικών αγαθών, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στην απόφαση του Υπουργείου να κλείσει τα ολιγομελή τμήματα, γιατί ο αριθμός των μαθητών όπως ισχυρίζεται δεν είναι ικανοποιητικός (8-10 μαθητές ανά τμήμα)…

Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 27-30 μαθητών ανά τμήμα που αφορά σε όλα τα σχολεία;;; και αν ναι… για ποιους;;; για τους ίδιους τους μαθητές που ασφυκτιούν λόγω έλλειψης χώρου, για τους εκπαιδευτικούς που δεν δύνανται να διδάξουν όπως επιθυμούν ή τελικά μήπως αυτά τα ασφυκτικά γεμάτα τμήματα εξυπηρετούν το Υπουργείο Παιδείας καθώς εξοικονομεί τεράστια ποσά από τις συγχωνεύσεις τμημάτων, το κλείσιμο σχολείων, την απόλυση εκατοντάδων εκπαιδευτικών!!!!!!?

Στο Ρέθυμνο ή λειτουργία και των δύο προαναφερθέντων Τμημάτων κρίνεται απαραίτητη για τους εξής λόγους:

· Διότι δεν λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα πουθενά αλλού εντός Νομού Ρεθύμνης και ως εκ τούτου όσοι μαθητές έχουν επιλέξει αυτούς τους τομείς δεν προτίθενται να επιλέξουν κάτι άλλο, γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο και οφείλουμε να το σεβαστούμε ,αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία που σέβεται το δικαίωμα στην μόρφωση!

· Διότι και τα δύο τμήματα έχουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια – απίστευτο και όμως αληθινό – σε αντίθεση με άλλα τμήματα του ΕΠΑΛ, που παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν και υφίστανται χάρη στην προσφορά της Διεύθυνσης του Σχολείου, τις θυσίες των εκπαιδευτικών και την αγόγγυστη προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!

Διότι πρόκειται για δύο τμήματα που έχουν διακριθεί με τις εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών τους και αποτελούν ελπίδα για το μέλλον του ΕΠΑΛ

· Διότι στο Ρέθυμνο όπου η τουριστική βιομηχανία καλά κρατεί, οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων τμημάτων μπορούν να προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, καθώς το γνωστικό τους αντικείμενο αν μη τι άλλο είναι εφάμιλλο της ανάπτυξης και της δημιουργίας!

· Διότι ακόμα κι αν έχει ψηφιστεί με Υπουργική απόφαση η κατάργηση των ολιγομελών Τμημάτων, άλλο τόσο έχει καταψηφιστεί από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η απόφαση της Κυβέρνησης για συγχωνεύσεις τμημάτων, κλείσιμο σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, παραβατικές συμπεριφορές, αύξηση της ανεργίας, μετανάστευση των νέων…. Διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που διεκδικούν τα αυτονόητα με επιχειρήματα – δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους ανεξαιρέτως – θα υπάρχει λόγος ύπαρξης των σχολείων!

Και αν οι αρμόδιοι θεωρούν πως η εκπαίδευση στοιχίζει ακριβά και κρίνουν πως οι περικοπές είναι το μόνο αντίδοτο, σίγουρα δεν έχουν καταλάβει πως ακόμα πιο ακριβά στοιχίζει η άγνοια!!!!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε την άμεση λειτουργία των δύο αυτών Τμημάτων, που αποτελούν όνειρο ζωής για αρκετούς μαθητές και που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους το στερήσει, θυσιάζοντάς το στον βωμό της λιτής δημοσιονομικής πολιτικής! »

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook