Κρήτη | «Κινούμενοι δολοφόνοι» οι οδηγοί του ΚΤΕΛ λόγω υπεραπασχόλησης

κρήτη-κινούμενοι-δολοφόνοι-οι-οδηγ-121014
IF«Πολλοί οδηγοί λεωφορείων βρίσκονται στο τιμόνι ακόμη και για 15 ώρες την ημέρα, από τη στιγμή που καταργήθηκε η υποχρέωση θεώρησης του βιβλίου δρομολογίων για τα λεωφορεία» καταγγέλλει ο Θεμιστοκλής Αμπλάς, από το Ηράκλειο, με  συνέπεια, πολλοί εργοδότες να τηρούν διπλά και τρίδιπλα βιβλία αποκρύπτοντας την υπεραπασχόληση των οδηγών, με συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών που μεταφέρουν.
Για ύποπτες και μεθοδευμένες καταγγελίες κάνει λόγο η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου που έσπευσε να διευκρινίσει ότι τηρεί στο έπακρο τους κανόνες ασφαλείας.
Οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων Μεταφορών συναντήθηκαν το μεσημέρι στο ΕΚΗ, με στόχο να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στην καταστρατήγηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα κατήγγειλαν εκ νέου το γεγονός ότι υπεραστικά αλλά και τουριστικά λεωφορεία εξακολουθούν να κάνουν στάσεις πάνω στο εθνικό οδικό δίκτυο, δίχως τις προβλεπόμενες υποδομές,
Οι συνδικαλιστές του κλάδου των μεταφορών δίνουν μάχη για να ματαιώσουν δυο νέες απολύσεις εργαζομένων οι οποίες όπως υποστηρίζουν οφείλονται στη συνδικαλιστική τους δράση.
Πηγή: neakriti | Έλλη Κοκκάλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook