Κρήτη | Καταστροφικοί άνεμοι ξήλωσαν θερμοκήπια | Photos

κρήτη-καταστροφικοί-άνεμοι-ξήλωσαν-θ-328930

Ημέρα αποκατάστασης και επισκευής των ζημιών που άφησε πίσω της η ανεμοθύελλα του περασμένου Σαββάτου, ήταν η Κυριακή, καθώς είχε υπάρξει σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας απο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ότι δεν προκάλεσε στην Ιεράπετρα ο ισχυρός επιφανειακός σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σήκωσε απο τα κρεβάττια του τον κόσμο στη 1 μετά τα μεσάνυκτα της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, το προκάλεσε η ανεμοθύελλα.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας πριν προλάβουν να συνέλθουν απο την τρομάρα τους λόγω των τουλάχιστον 3 σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν εκείνη τη νύχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, είδαν με το πρώτο φως της μέρας, τους ισχυρούς βοριάδες που κατά διαστήματα έφταναν τα 10 Μποφώρ, να «χτυπούν» αλύπητα την ευρύτερη περιοχή, σπάζοντας δέντρα, ξηλώνοντας μπαλκόνια, εκσφενδονίζοντας άδεια ντεπόζιτα νερού, αλλά κυρίως ανοίγοντας μεγάλες τρύπες στο πλαστικό κάλυψης πολλών θερμοκηπιακών μονάδων, στις καλλιέργειες των οποίων ο παγωμένος αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνη τη μέρα προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μέσα στην πόλη η πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει σε τρεις περιπτώσεις κόβοντας και απομακρύνοντας απο το οδόστρωμα πεσμένα δέντρα καθώς και ντεπόζιτα νερού.

Ολοκληρωτική η μεγάλης έκτασης καταστροφή στο μεταξύ δεν υπέστη κανείς παραγωγός, μικροζημιές όμως υπέστησαν πάρα πολλοί στο Κεντρί, στη Βαϊνιά, στη Γρα Λυγιά, στις Κοπάνες και στη Νέα Ανατολή.

Στη θέση Κοπάνες πριν το Νέο Μύρτο, η ανεμοθύελλα αυτή τη φορά προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά της περιοχής, στο θερμοκήπιο του παραγωγού Κωστή Φουντουλάκη, ξηλώνοντας το πλαστικό κάλυψης απο τρείς πυραμίδες.

Ο παραγωγός με τα παιδιά του και τη σύζυγο του, έδινε πραγματική μάχη κάτω απο εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προλάβει να κλείσει τις πληγές που του άφησε η θεομηνία για να καταφέρει τελικά το απόγευμα της Κυριακής να επιδιορθώσει το θερμοκήπιό του.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook