Κρήτη | Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες από την παράνομη γεώτρηση | Σοβαρές καταγγελίες από τους κατοίκους

κρήτη-καταστράφηκαν-οι-καλλιέργειες-717689
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα περιστατικό μιας παράνομης γεώτρησης που άνοιξε πρόσφατα μέσα σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα και έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε ένα πηγάδι και τις καλλιέργειες δύο τουλάχιστον οικογενειών, απασχολεί τις αρμόδιες αρχές μετά από καταγγελία που έχει γίνει.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο Ράδιο Λασίθι μια από τις ιδιοκτήτριες του πηγαδιού που βρίσκεται στην περιοχή Πύργος, ανάμεσα στη Βαϊνιά και το Κάτω Χωριό. Εκεί, όπως είπε, είχαν εδώ και 50 χρόνια ένα βαθύ πηγάδι 44 μέτρων από το οποίο πότιζαν χωρίς προβλήματα τις καλλιέργειές τους με νερό χαμηλής αγωγιμότητας.

Όλα αυτά άλλαξαν όταν πριν από 20 μέρες ένας γείτονας άνοιξε μια νύχτα μια γεώτρηση μέσα στο θερμοκήπιό του. Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό όπως είπε, όμως δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια. Τελικά όμως τις επόμενες μέρες το πηγάδι άρχισε να βγάζει σαπουνάδες και χώματα και πλέον όπως λέει έχει βουλώσει και πλέον είναι άχρηστο. Παράλληλα η αγωγιμότητα του νερού από 1,2 που ήταν πήγε στο 3,7 κάνοντας το νερό ακατάλληλο για πότισμα.

Οι καλλιέργειές της όπως λέει, έχουν παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα αφού για καιρό πότιζαν χωρίς να γνωρίζουν την αυξημένη αγωγιμότητα.

Η ίδια κατήγγειλε το περιστατικό στο αρμόδιο τμήμα υδροκομίας και περιβάλλοντος της ΠΕ Λασιθίου και ακολούθησε αυτοψία τόσο στο δικό της πηγάδι όσο και στη γεώτρηση που όπως λέει αποδείχθηκε παράνομη.

Οι διαδικασίες όπως λέει καθυστερούν αδικαιολόγητα, και η ίδια έχει πρόβλημα αφού το πηγάδι της πλέον δεν χρησιμοποιείται και απ’ την άλλη κανείς δεν αναλαμβάνει να σφραγίσει την παράνομη γεώτρηση. Η ίδια όπως λέει θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα που έχει μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Πηγή: Ράδιο Λασίθι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook