Κρήτη | Κανένα ενεργό μέτωπο στην Ιεράπετρα | Με κίνδυνο της ζωής τους έπεφταν στην μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες

κρήτη-κανένα-ενεργό-μέτωπο-στην-ιεράπ-399213

Κανένα ενεργό μέτωπο δεν υφίσταται από το πρωί στην μεγάλη φωτιά που τις τρεις προηγούμενες ημέρες κατέκαψε χιλιάδες δασικής, γεωργικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Σελάκανο της Ιεράπετρας.

Στην περιοχή πάντως εξακολουθούν και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 60 πυροσβέστες και πολλά οχήματα, καθώς και τρία πεζοπορα τμήματα της ΕΜΑΚ αλλά και δύναμη από την ΜΑΛ στο Μάλεμε.

Ρίψεις πραγματοποίησαν τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, τα οποία λίγο μετά τις 8 το βράδυ αποχώρησαν.

Μάλιστα στην περιοχή βρίσκεται και συντονίζει την όλη επιχείρηση ο Υποστράτηγος των Πυροσβεστικών δυνάμεων Νοτίου Ελλάδος Δημακογιάνης.

Αξίζει επίσης να γίνει αναφορά στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης ενώ όπως είπε στο zarpanews.gr, ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης κ. Γιάννης Μαραγκάκης υπήρξαν περιπτώσεις που για να μην κατέβει η φωτιά στα γύρω χωριά, εγκλωβισμού των πυροσβεστών από τις φλόγες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά έχει κάψει τουλάχιστον 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς και γεωργικές καλλιέργειες, μελίσσια κοκ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο έχουν σημειωθεί δύο αναζωπυρώσεις, η μία είναι στο βόρειο σημείο, από όπου ξεκίνησε η φωτιά και η δεύτερη στην περιοχή της δεξαμενής στο νοτιοανατολικό σημείο.

Τελευταία ενημέρωση 20.45

zarpanews.gr

One thought on “Κρήτη | Κανένα ενεργό μέτωπο στην Ιεράπετρα | Με κίνδυνο της ζωής τους έπεφταν στην μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook