Κρήτη | Και χασισοκαλλιεργητές και αρχαιοκάπηλοι οι τέσσερις της σπείρας | Photos

κρήτη-και-χασισοκαλλιεργητές-και-αρχ-414834

Μετά την σύλληψη δύο ατόμων για την καλλιέργεια 77 δενδρυλλίων κάνναβης ( δείτε εδώ ) και από τη συνεχιζόμενη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, χθες (22.08.2016) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και σε αγροικία, ιδιοκτησίας του 58χρονου και του 34χρονου.

dendryllia, arxaia 1Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

dendryllia, arxaia 2Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4 μέτρα, τα οποία ήταν κομμένα και επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα εντός λάκκων,
  • πλήθος αρχαίων πήλινων τμημάτων από σκεύη, αγγεία και αγαλματίδια, τα οποία ανήκουν στη Μινωική Εποχή,
  • 2 συσκευασίες με φρέσκιες ρίζες και στελέχη φυτών κάνναβης που είχαν εκριζωθεί πρόσφατα,
  • μεγάλα τμήματα από μαύρο λάστιχο ποτίσματος,
  • κυνηγετικό όπλο

Επιπλέον, βρέθηκαν τρεις περιφραγμένοι χώροι, εντός των οποίων υπήρχε μεγάλος αριθμός λάκκων με τμήματα από ριζικό σύστημα φυτών.

dendryllia, arxaia 3Στο χώρο, εντοπίστηκαν επίσης ο 55χρονος με τον 59χρονο, οι οποίοι  συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

dendryllia, arxaia 4Σε βάρος Των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook