Κρήτη | Και ο Άγιος στο παιχνίδι των υδροπλάνων

κρήτη-και-ο-άγιος-στο-παιχνίδι-των-υδρ-77971

ydatodromioΈντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από εταιρείες για την εκμετάλλευση των υδατοδρομίων της χώρας, ύστερα από τη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την έκδοση αδειών, την παραχώρηση τμημάτων χερσαίας ζώνης λιμένων και τη λειτουργία των υδατοδρομίων.

Το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Hellenic Seaplanes» Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Μιχάλη Σγουρό και τα μέλη της επιτροπής που έχει εξουσιοδοτηθεί για το χειρισμό του θέματος, Γιάννη Μελισσουργάκη και Σταύρο Καναβάκη.

Μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον από τουλάχιστον πέντε εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο, δρομολογώντας υδροπλάνα, εκ των οποίων, μία γερμανική, μία κροατική, μία τουρκική και δύο ελληνικών συμφερόντων.

Μέχρι τέλος Μαρτίου, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σγουρός, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού που θα γίνει με σκοπό την επιλογή της αναδόχου εταιρείας στην οποία θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του υδατοδρομίου. Τόσο ο κ. Χαραλάμπους όσο και ο κ. Σγουρός χαρακτήρισαν ως ρεαλιστικό στόχο το να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook