Κρήτη | Ιδιοκτήτρια περιπτέρου: Έτσι με εξαπάτησε ένας «Ιταλός»

κρήτη-ιδιοκτήτρια-περιπτέρου-έτσι-με-601952

Αντιμέτωπη με ένα περιστατικό απάτης, το οποίο δεν της έχει ξανατύχει, ήρθε μία ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο Ηράκλειο, όταν ένας άντρας προσποιούμενος τον Ιταλό, σύμφωνα με την καταγγελία, κατάφερε να της αποσπάσει 50 ευρώ.

Όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr, μία μέρα έφτασε στο περίπτερο ένας άντρας ο οποίος προσποιήθηκε τον Ιταλό και για να πληρώσει το προϊόν που είχε πάρει, της έδωσε αρχικά 100 ευρώ.

«Ενώ ετοίμαζα τα ρέστα και με την υποψία πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ο άντρας βγάζει από την άλλη τσέπη του 20ευρα και 50ευρα. Έκανε λοιπόν ένα «παιχνίδι» με τα ρέστα και στη συνέχεια έφυγε σαν κύριος. Σκεπτόμενη, ωστόσο, μετά το σκηνικό, συνειδητοποίησα πως μου είχε αποσπάσει 50 ευρώ», λέει μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, αφού κατάλαβε τι είχε γίνει, κοίταξε από τις κάμερες ασφαλείας του περιπτέρου για να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε προηγηθεί. Εκεί είδε καρέ – καρέ την απάτη που είχε λάβει χώρα πριν από ελάχιστα λεπτά στο περίπτερό της, αλλά και το πρόσωπο του δράστη, όπως πάντα η ίδια καταγγέλλει.

«Έχω ακούσει και έχω μάθει πως το ίδιο περιστατικό έχει συμβεί και σε άλλους», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Ελ. Χαιρέτη: «Ανέκαθεν είχαμε τέτοια περιστατικά».

Η Πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων, Ελένη Χαιρέτη, μίλησε στο neakriti.gr και μεταξύ άλλων είπε: «Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο. Τώρα με τις κάμερες ασφαλείας είναι πιο εύκολο να τους «πιάσεις», σε σχέση με το παρελθόν. Όμως ο υπάλληλος του περιπτέρου πρέπει να είναι σαΐνι για να ανταπεξέλθει εκείνη την ώρα», και συνεχίζει: «συνήθως σου δίνουν λ.χ. 10 ευρώ για να πληρώσουν. Αν έρθει άλλος πελάτης, πριν προλάβεις να τους δώσεις τα ρέστα, κάνουν στην άκρη και λένε πως μπορείς να εξυπηρετήσεις πρώτα τον επόμενο. Στη συνέχεια, λένε πως δε σου έδωσαν 10 ευρώ, αλλά 20, προκειμένου να τους δώσεις παραπάνω ρέστα».

Όπως αναφέρει η κ. Χαιρέτη, πλέον πολλοί περιπτερούχοι είναι υποψιασμένοι και όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, λένε στο φερόμενο ως δράστη να περάσει την επόμενη μέρα ώστε να δουν μέσα από τις κάμερες το ακριβές ποσό που έδωσε στον υπάλληλο: «ο ένοχος συνήθως βάζει τις φωνές και δεν το δέχεται».

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι περιπτέρων οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς, όπως λέει και η Πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων, «δεν είναι μόνο οι κλέφτες που θα σου πάρουν μια σοκολάτα. Είναι και οι άλλοι που θα προσπαθήσουν να σε κοροϊδέψουν μπροστά στα μάτια σου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook