Κρήτη | Θρίλερ 9 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία : Έχουν το DNA, δε βρίσκουν το δολοφόνο

κρήτη-θρίλερ-9-χρόνια-μετά-την-άγρια-δο-454653

Σε μακροχρόνιο θρίλερ εξελίσσεται η μυστηριώδης δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην αγροικία που διατηρούσε δίπλα στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς του, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Ηράκλειο, τον Νοέμβριο του 2007.

Εννέα χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα και μετά από έξι χρόνια επίμονων ανακρίσεων και ερευνών που έφθασαν μέχρι το εξωτερικό, το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλακτικό βούλευμα για τους δύο βασικούς υπόπτους τέλεσης της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για έναν Ηρακλειώτη (από την περιοχή του Καστελίου) και έναν Αλβανό, ο οποίος διέφυγε στην Ιταλία 2,5 χρόνια μετά το έγκλημα.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι και από τους δύο ελήφθησαν αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού, τα οποία όμως δεν ταυτοποιήθηκαν με τα υπολείμματα δέρματος που εντοπίστηκαν σε νύχι του θύματος αλλά ούτε και με το αποτύπωμα που βρέθηκε στην πόρτα της οικίας του 63χρονου.

Οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές δηλαδή έχουν στην διάθεσή τους το DNA του μανιακού δολοφόνου, δεν έχουν όμως ταυτοποιημένο δράστη.

Είναι εντυπωσιακό ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, κλήθηκαν σε κατάθεση δεκάδες άτομα ενώ δείγμα γενετικού υλικού έδωσε η …μισή επαρχία Πεδιάδος και όχι μόνο.

Από τη διαδικασία δεν εξαιρέθηκαν ακόμα και πρόσωπα υπεράνω υποψίας λόγω της ιδιότητάς τους. Όλες όμως οι απαντήσεις από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ήταν αρνητικές, επιτείνοντας το μυστήριο σε σχέση με την ταυτότητα του δολοφόνου.

Το αίτημα της οικογένειας

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η οικογένεια του θύματος έχει ήδη υποβάλλει αίτημα προς τον εισαγγελέα για την άσκηση έφεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου πιστεύουν ακράδαντα ότι ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος σήμερα είναι 29 ετών, έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ζητούν να παραπεμφθεί στο ακροατήριο και σε κάθε περίπτωση να συνεχιστούν οι έρευνες γύρω από αυτόν.

Θεωρούν ότι μόνο αν παραπεμφθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την αλήθεια για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούν στενά την πορεία των ερευνών και προσδοκούν να πάρουν από την Δικαιοσύνη τις απαντήσεις που θέλουν:

ποιος και γιατί σκότωσε τον άνθρωπό τους με τόση μανία; Για την οικογένεια ο Αλβανός παραμένει το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook