Κρήτη | Θρήνος για τη Μαρία που σκοτώθηκε πηγαίνοντας στη δουλειά…

κρήτη-θρήνος-για-τη-μαρία-που-σκοτώθηκ-628630

Ανείπωτος είναι ο πόνος στον τόπο καταγωγής της 26χρονης γυναίκας που το μεσημέρι της Παρασκευής οι άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ την ανέσυραν νεκρή από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της.

Η θανατηφόρα εκτροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε η άτυχη Μαρία Φ. σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου λίγο πριν το ύψος της Αγίας Πελαγίας. Το όχημα αναποδογύρισε με συνέπεια η 26χρονη να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η 26χρονη που κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία, οδηγούσε στο ρεύμα προς Ρέθυμνο και εργαζόταν ως σεκιούριτι σε ξενοδοχείο της Αγίας Πελαγίας. Μάλιστα όταν συνέβη το μοιραίο, η 26χρονη πήγαινε στην εργασία της…

Σοκάρουν τα στοιχεία

Εξίσου σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών στην άσφαλτο της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτά, η άτυχη Μαρία είναι το 8ο θύμα τροχαίου δυστυχήματος επί του ΒΟΑΚ και το 1ο στα όρια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ekriti ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥ/ΠΡΟΤΑ και συνεργάτης του Ράδιο Κρήτη, Γιάννης Λιονάκης, το νησί, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, θρηνεί 51 ανθρώπους.

Πιο αναλυτικά, 37 από αυτούς ήταν οδηγοί, οι 6 επιβάτες ενώ 8 οι πεζοί που παρασύρθηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο. Στο Ηράκλειο, 11 άτομα σκοτώθηκαν μέσα στην πόλη ενώ 33 στο επαρχιακό δίκτυο.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν επίσης ότι τρεις από τους νεκρούς ήταν άτομα ηλικίας έως 17 ετών, οι 14 ήταν ηλικίας 18-25 ενώ 7 από αυτούς ήταν ηλικίας 26-35.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λιονάκη, 31 συνολικά άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τις ημέρες Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή.

«Πρωταθλητής» ο νομός Ηρακλείου

Την θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των νεκρών κατέχει ο νομός Ηρακλείου αφού το 2017, καταγράφηκαν 23 νεκροί. Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 17 νεκρούς, ο νομός Ρεθύμνου με 7 και τέλος ο νομός Λασιθίου με 4 νεκρούς.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να αφερθεί είναι ότι 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο κατά τις ώρες 12 το βράδυ με 7 το πρωί.

Ο αριθμός των νεκρών ανά μήνα έχει ως εξής:

Ιανουάριος: 4

Φεβρουάριος: 1

Μάρτιος: 7

Απρίλιος 4

Μάιος: 4

Ιούνιος: 3

Ιούλιος: 4

Αύγουστος: 10

Σεπτέμβριος 6

Οκτώβριος: 3

Νοέμβριος: 4

Δεκέμβριος 1 με την ελπίδα να μην θρηνήσουμε κι άλλη ανθρώπινη ζωή.

ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook