Κρήτη | Θέμα ημερών η χρηματοδότηση για τις παιδικές χαρές

κρήτη-θέμα-ημερών-η-χρηματοδότηση-για-658607
φωτό αρχειου

Θέμα ημερών είναι η πίστωση της χρηματοδότησης που αναμένεται να λάβει ο Δήμος Ρεθύμνης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών στην πόλη και τους οικισμούς.

Πρόκειται για κονδύλι το οποίο θα διατεθεί, μετά από πρόσφατη διαβεβαίωση, από το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και στον Δήμο Ρεθύμνης προκειμένου να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει η σχετική νομοθεσία και στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι οι αντίστοιχοι χώροι.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, παρά το γεγονός πως είχε εντάξει στο τεχνικό του πρόγραμμα, παρεμβάσεις ύψους 250 χιλιάδων ευρώ από ίδιους πόρους, σε εννέα υφιστάμενες παιδικές χαρές στην πόλη και τους οικισμούς, σταμάτησε τις διαδικασίες, εν αναμονή της χρηματοδότησης του Υπουργείου, όπως επεσήμανε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρεθύμνης κος Μίνως Αλεφαντινός.

Υπενθυμίζεται πως στον σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνου βρέθηκαν συνολικά εννέα παιδικές χαρές, δύο εντός της πόλης και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και στην περιοχή των δικαστηρίων αλλά και επτά σε οικισμούς, στη Γωνιά, τον Πρινέ, τα Μετόχια, στον οικισμό Γάλλου, τα Καστελλάκια, το Ροσσοσπίτι και την Ελεύθερνα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κος Αλεφαντινός, ο Δήμος Ρεθύμνης έχει έτοιμες συνολικά 12 μελέτες για παρεμβάσεις στους εν λόγω χώρους και πλέον ο αριθμός των παρεμβάσεων, που δεν αποκλείεται να μεταβληθεί, θα εξαρτηθεί από το ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Ρεθύμνης.

«Είναι θέμα ημερών η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που περιλαμβάνει και το Δήμο Ρεθύμνης και αφορά αναβάθμιση σε παιδικές χαρές, με εξαίρεση την περίφραξή τους την οποία θα αναλάβουν οι δήμοι. Περιμένουμε να δούμε τι ποσό αντιστοιχεί στο Δήμο Ρεθύμνης για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Εμείς έχουμε έτοιμες συνολικά 12 μελέτες για παιδικές χαρές. Τις εννέα ήμασταν έτοιμοι να τις δημοπρατήσουμε, ωστόσο σταματήσαμε τις διαδικασίες, όταν ενημερωθήκαμε πως θα δοθεί χρηματοδότηση για τις παιδικές χαρές από το Υπουργείο Εσωτερικών. Περιμένουμε να δούμε τώρα το ύψος του κονδυλίου, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις» επεσήμανε ο κος Αλεφαντινός.

Πηγή: goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook