Κρήτη | Η φωτιά στο κέντρο και οι «παγίδες» των εγκαταλελειμμένων κτιρίων!

κρήτη-η-φωτιά-στο-κέντρο-και-οι-παγίδ-332699
Φωτογραφία αρχείου

Το μείζον ζήτημα της επικινδυνότητας των παλαιών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην πόλη του Ηρακλείου, ήρθε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα, στο δημοτικό πάρκινγκ της λεωφόρου Ικάρου κάτω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η φωτιά, ξέσπασε από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που υπάρχει στο χώρο και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ η ισχυρή δύναμη που επιχείρησε στο σημείο κατάφερε να την περιορίσει και μετά από δύο ώρες να την κατασβέσει, ενώ βοήθησε και ο δήμος Ηρακλείου με υδροφόρα οχήματα. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν μέχρι τα ξημερώματα στο σημείο, για τυχόν αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Ηρακλείου κ. Μανώλη Δαμουλάκη, η φωτιά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης, μπορεί ναι μεν να μην απειλητική, ήταν όμως μία σοβαρή φωτιά που έπρεπε άμεσα να «πιαστεί». Χρειαστήκαμε πολύ νερό γιατί μέσα στο κτίριο υπήρχαν πολλά σκουπίδια τα οποία ήταν εύφλεκτο υλικό, αναφέρει ο κ. Δαμουλάκης και συμπλήρωσε ότι «η δυσκολία και ο φόβος από την φωτιά είχε να κάνει με τυχόν κατάρρευση τμήματος του κτιρίου και τον πιθανό τραυματισμό των πυροσβεστών».

Οι συνολικά 14 πυροσβέστες με τα 6 οχήματα χρειάστηκαν δύο ώρες και κάτι προκειμένου να καταφέρουν να δαμάσουν τις φλόγες οι οποίες, όπως έχετε ήδη δει στο φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το ekriti.gr έφτασαν μέχρι το ταβάνι του παλιού εργοστασίου.

«Θα μείνουν τουλάχιστον δύο οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας για τη φύλαξη της φωτιάς» αναφέρει τέλος ο κ. Δαμουλάκης.

Πηγή: ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook