Κρήτη | Η νέα πλατεία στον Μακρύ Γυαλό «έρχεται» να καλύψει κενά

κρήτη-η-νέα-πλατεία-στον-μακρύ-γυαλό-580501

Μία νέα πλατεία πρόκειται να δημιουργηθεί στον Μακρύ Γυαλό με αφορμή τη σύμβαση του σημαντικού αυτού έργου που υπεγράφη την Πέμπτη 31 Σεπτεμβρίου.

Το έργο αυτό αφορά στη δημιουργία πλατείας και την κατασκευή πεζοδρομίου συνολικού προϋπολογισμού 69.921,10€ στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου και αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση με την οποία δημιουργείται μια ενιαία πλατεία με παιδική χαρά και χώρους άθλησης σε κεντρικό σημείο του οικισμού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«το συγκεκριμένο έργο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην περιοχή, καθώς μέχρι και σήμερα η περιοχή δεν διέθετε πλατεία. Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού με την αγορά του εν λόγω ακινήτου και θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του έργου το επόμενο διάστημα, δημιουργώντας πλέον ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις»

Παράλληλα, τονίστηκε πως στον χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί μεταξύ άλλων παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα και όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης και με την ολοκλήρωσή του αλλάζει όψη ένα κεντρικό σημείο της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά, προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες για την φιλοξενία και ανάπτυξη στον χώρο ποικίλων δραστηριοτήτων.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook