Κρήτη | Η μηνιγγίτιδα προκάλεσε σηψαιμία στην 18χρονη που είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου

κρήτη-η-μηνιγγίτιδα-προκάλεσε-σηψαιμ-464796

Με σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία επιστρέφει στην πατρίδα της η 18χρονη Βρετανίδα που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ όταν στη διάρκεια των διακοπών της έπεσε σε κώμα.

Αρχικά το περιστατικό συνδέθηκε με την κατανάλωση αερίου γέλιου που είχε κάνει η 18χρονη όπως οι φίλες της είχαν μεταφέρει στους γιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, όπου και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.

Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook