Κρήτη | Η δίκη για την απαγωγή του καθηγητή | Αφορμή η εξαφάνιση της φοιτήτριας

κρήτη-η-δίκη-για-την-απαγωγή-του-καθηγ-214484

astynomiaΗ υπόθεση της απαγωγής του 55χρονου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο συγγενών και φίλων της νεαρής φοιτήτριας που εξαφανίστηκε πριν από 5 χρόνια, από την περιοχή του Πετρέ Ρεθύμνου, εκδικάζεται σήμερα στο Ηράκλειο, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατηγορούμενοι για την απαγωγή του καθηγητή, είναι 5 άτομα, 3 άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της φοιτήτριας. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αρπαγής από κοινού, της απλής συνέργειας στην αρπαγή, των επικίνδυνων σωματικων βλάβων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας όπλου και φυσιγγίων και της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη που αναβλήθηκε τον περασμένο Μάιο, αναμένεται να έχει αυξημένα αστυνομικά μέτρα, δεδομένου ότι και από τις δύο μεριές οι “πληγές” παραμένουν ανοιχτές. Ο καθηγητής ανησυχεί για την ασφάλειά του και η οικογένεια της νεαρής κοπέλας, συνεχίζει να αγωνιά για την τύχη της, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Το ιστορικό της υπόθεσης Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 36χρονος σήμερα αδερφός της φοιτήτριας, μαζί με ένα ακόμα από τους κατηγορούμενους, 32 ετών, στις 26 Αυγούστου του 2010, απήγαγαν τον καθηγητή, στην διάρκεια των διακοπών του στον Κουντουρά του Μακρύ Γιαλού και τον μετέφεραν σε κτίσμα αντλιοστασίου στην Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας.

Αφορμή για την απαγωγή, οι πληροφορίες που είχε η οικογένεια της κοπέλας – η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή του Πετρέ- ότι ο καθηγητής είχε επικοινωνία μαζί της. Μάλιστα τις πληροφορίες τους αυτές τις είχαν μεταφέρει και στην αστυνομία, η οποία ερεύνησε το θέμα, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Μετά την απαγωγή, οι άνδρες φέρονται ότι κατακρατούσαν παράνομα και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή και οι δύο γυναίκες ότι τον απείλησαν προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για την κοπέλα. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, ο απαχθείς, μη αντέχοντας τα όσα περνούσε επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι και εισπνέοντας εντομοκτόνο.

Βλέποντας τον σε αυτή την κατάσταση, ο 36χρονος αδερφός της φοιτήτριας αποφάσισε να τον πάει στο Α.Τ Λαππαίων, όπου και συνελήφθη.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook