Κρήτη | Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την ομηρεία στο «Κρήτη ΙΙ»

κρήτη-η-ανακοίνωση-του-λιμενικού-για-τ-254736

omiriaΠεριστατικό ομηρίας εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ »KΡHTH II», Ν. Χανίων 25, το οποίο προερχόταν από το Ηράκλειο Κρήτης, με προγραμματισμένη ώρα κατάπλου στο λιμένα του Πειραιά την 06:15, όταν ένας 27χρονος έσπασε ένα ποτήρι, με το οποίο απειλούσε διαρκώς μία 39χρονη.

Στο πλοίο επέβαιναν 614 επιβάτες και μέχρι τον κατάπλου του, οι ανωτέρω παρέμειναν στο σαλόνι του πλοίου, υπό την επιτήρηση του πληρώματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί.

Άμεσα, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με την κλήση ειδικού διαπραγματευτή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δύο εξ αυτών βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του πλοίου δίνοντάς του οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ παρευρίσκονταν και στον κατάπλου του πλοίου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε μία απόλυτα συντονισμένη επιχείρηση και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου επιβιβάστηκε επί του »KΡHTH II» και προέβη στη σύλληψη του 27χρονου.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας ήταν διαρκώς ενήμερος για την εξέλιξη του συμβάντος και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook